MALČANSKI BERBERIN SE ŽALIO NA OPTUŽNICU A OVO JE ISHOD

ubistvo

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Najnovijim izmenama zakona predviđena je kazna doživotne robije za najgore zločince čija su žrtva deca, pa Jovanović ukoliko bude optužen, više neće imati priliku da se nađe na slobodi.

Pred Višim sudom u Nišu 29. maja će početi suđenjeNinoslavu Jovanoviću (47), osumnjičenom za svirepu otmicu dvanaestogodišnje devojčice koju je 20. decembra prošle godine oteo na putu do škole. Jovanović je nakon neviđene policijske potere uhapšen 5. januara ove godine na groblju u rodnom selu Malča i od tada se nalazi u pritvoru.

Više javno tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu još krajem marta, ali se na nju Jovanović žalio, negirajući da je devojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu. U Višem sudu je potvrđeno da je zakazano pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Jovanovića jer je Apelacioni sud odbacio njegovu žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice. S obzirom na prirodu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, te okolnost da je njegova žrtva dete, detalji optužnice nisu poznati, a javnost će biti isključena sa suđenja sve do objavljivanja presude. Međutim, kako saznajemo, Jovanović se nimalo ne kaje zbog stravičnog dela koje mu se stavlja na teret.

TENK JU! SAMO UGASI MIKROFON! Hit govor za Ivicu Dačića na engleskom usijao društvene mreže FOTO

– Jovanović je izjavio žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice koju je proiv njega podiglo Više javno tužilaštvo i demantovao navode optužnog akta, posebno one koji se tiču brutalnog zlostavljanja devojčice. Međutim, Apelacioni sud je utvrdio da nema osnova za uvažavanje njegove žalbe – navode naši saogovornici upoznati sa ovim slučajem.

Suđenju u svojstvu oštećenih imaju pravo da prisustvuju i roditelji otete dvanaestogodišnjakinje, ali oni još nisu odlučili hoće li se pojaviti na glavnom pretresu.

– Ne znam da li bi ijedna majka mogla da podnese da se nađe oči u oči sa monstrumom koji joj je na takav način povredio dete. Bol koji osećamo je za ceo život, i ništa ga ne može promeniti. Nisam sigurna da sam spremna da budem na suđenju, ako skupim hrabrost, ako moje srce bude moglo da izdrži, možda ću i otići na sud. Ono što najviše želim je da se to sve što pre završi, da sve to ostavimo iza nas a da on dobije maksimalnu kaznu – kaže Aleksandra, majka otete devojčice.

Komentarišući manjak kajanja koje je Jovanović pokazao nakon hapšenja, ističe da je to ne iznenađuje.

Dr Kon otkrio koliko TREBA DANA BEZ ZARAŽENIH DA BISMO ODJAVILI EPIDEMIJU

– To se moglo očekivati od onog ko je uradio mom detetu to što je uradio. To je osoba bez duše, bez milosti…. Ne znam šta bih mu rekla i da imam priliku za to, bojim se da ne bih mogla ni da progovorim, toliki bi moj užas bio – rekla je ogorčena žena.

Devojčicu je na putu do škole u Brzom Brodu Ninoslav presreo i namamio u vozilo koje je prethodno ukrao u Malči. Devojčici se predstavio kao radnik škole koju ona pohađa, te navodeći da mu je prvi radni dan, zamolio je da mu pokaže put do ove obrazovne ustanove.

Dete je naselo na njegovu laž i ušlo u vozilo nakon čega je započela agonija. Kada je shvatila da je Jovanović ne vozi do škole, devojčica je tražila da je pusti ali joj je on zapretio da će njeni roditelji stradati ukoliko ona ode. Tvrdio je da je njen otac navodno ukrao neke stvari, te da ona mora da bude sa njim dok ne vrati dug.

Zatim ju je odveo u Malču gde je izgradio improvizovano sklonište i tu ju je silovao. Svestan da će biti tražen, Jovanović je sa izmučenim detetom krenuo ka Knjaževcu, preko sela Niševac i Palilule do Svrljiškog Miljkovca gde su zanoćili u napuštenoj kući.

Put su nastavili ka knjaževačkom selu Orešac, gde se Jovanović sa svojom žrtvom sakrio u kući tasta svoga brata. Bežeći pred poterom, devojčicu je odveo u selo Pasjača, odakle mu je rodom majka i sakrio se u kući u kojoj niko nije živeo. Tu ga je 29. decembra zatekao Nišlija Emil Živić, ali je zloglasni Malčanski Berberin uspeo da pobegne pre dolaska policije ne stigavši da sa sobom povede dete. Jovanoviću preti doživotna kazna zatvora koja će mu najverovatnije biti izrečena jer je dva puta robijao zbog silovanja. Iako mu je tada prvostepeni sud izrekao maksimalnu kaznu od petnaest godina, tadašnji Viši sud mu je umanjilo robiju za tri godine.

Najnovijim izmenama zakona predviđena je kazna doživotne robije za najgore zločince čija su žrtva deca, pa Jovanović ukoliko bude optužen, više neće imati priliku da se nađe na slobodi.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)