Majka male Nađe, koja je preminula od morbila, objavila potresan status: Reči kidaju dušu

tragedija

Foto: printscreen/privatna arhiva

Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe, devojčice koja je 2018. preminula od morbila, pre tri meseca je objavila radosnu vest da je u drugom stanju, a sada je sa svojim prijateljima podelila i to da će u njihovu porodicu 18. jula stići još jedna devojčica.

– Nađa i Anastasija će dobiti sestru. Radost i tuga bore se u meni. Da li će to biti još jedna devojčica plave kose i plavih očiju… Samo neka bude zdrava, samo to želim – napisala je Dragana i dodala:

– Nađa, čuvaj nas sve, i sve koji te vole.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenju intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Posle toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa…

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)