MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA U BEOGRADU: Evo zašto je “Vojnik” Vlade Japanca ubijen (INFO)

hapsenje

Ubijeni Radonjić hapšen je krajem 2014. zbog oružja

Jovica Radonjić (35), prema sumnjama policije, ubijen je preksinoć na Zvezdari zbog ranije neraščišćenog obračuna u narko-biznisu.

– Radonjić važi za bliskog saradnika Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac. Žargonski, Radonjić je Jovanovićev „vojnik“ u dilovanju narkotika. Informacije koje trenutno imamo ukazuju da je Radonjić najverovatnije ubijen zbog ranijeg obračuna sa jednom od suparničkih ekipa i sada je istraga usmerena na razotkrivanje tog obračuna kao motiva zločina – kaže za „Blic“ izvor upoznat sa istragom ubistva. 

Radonjić bio „vojnik“ Vlade Japanca
 Radonjić je ubijen u sredu oko 19.15 sati u Ulici Ante Bogićevića ispred zgrade pod brojem 7. u kojoj je živeo sa devojkom. Do zgrade, Radonjić se dovezao u društvu Miloša Mijatovića (28), crnim džipom „ševrolet“. U momentu kada su obojica izašli iz vozila, pritrčao je nepoznati napadač, izvadio pištolj iz jakne i zapucao. Radonjić je ubijen na mestu, dok je Mijatović sa tri hica pogođen u noge.

[adsenseyu4]

– Saznanja policije je da je u njih pucao jedan napadač, koji je po opisu, mlađi muškarac, maskiran kapuljačom. Napadač je sigurno imao logističku podršku, odnosno saučesnike koji su ga čekali i odvezli posle napada – kaže naš izvor.

Ubijeni Radonjić hapšen je krajem 2014. zbog oružja

Na mestu ubistva ubrzo se pojavila Hitna pomoć koja je ranjenog Mijatovića prevezla na VMA, dok su lekari, u slučaju Radonjića samo mogli da konstatuju smrt.- Mijatović se ranije dovodio u vezu sa drogom, ali nikada nije hapšen – kaže naš izvor. 

Ubistvo nema veze s Opačićem

Iako je ubijeni Radonjić pripadao narko grupi „Firma“ koja je suprostavljena veterničkom klanu, policija likvidaciju Radonjića ne dovodi u vezu sa nedavnim ubistvo vođe te grupe Nenadom Opačićem.

Istragu o napadu odmah je započela beogradska policija, kojoj je Radonjić stari znanac. Poslednji put, on je hapšen pre četiri meseca, u decembru 2014. On je tada, s petoricom saradnika uhapšen u kafiću „Museum“, u Beogradu kada je kod njih pronađen arsenal oružja. Kriminalnu karijeru, Radonjić je počeo u Novom Sadu, kada je rasturao drogu za Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi. Zbog toga je bio osuđen na četiri godine zatvora.

[adsenseyu1]

(Blic)