LISTA KRIVIČNIH DELA MARKA MARKUŠA: Za njega je zet Darko Miličić rekao da se “vratio na pravi put

ubistvo

Foto: Fejsbuk/Marko Markuš

Marko Markuš (29) koji je ubijen sinoć u pucnjavi ispred novosadskog Hotela “Sajam” u Hajduk Veljkovoj ulici, iza sebe ima debeli dosije. Proletos je izašao iz zatvora, gde je služio petogodišnju kaznu zbog nanošenja teških telesnih povreda Aleksandru Dragojloviću (39), koji je kasnije preminuo u bolnici. Bio je optužen i za ranjavanje dvojice mladića u “Crvenoj kafani” 2006. i pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića šest godina kasnije.

Markuš je sinoć ranjen u sačekuši, dok je izlazio iz svog mercedesa na parkingu hotela u Novom Sadu i preminuo je za manje od sat vremena nakon više pokušaja reanimacije. Imao je karijeru žestokog momka, ali je uvek nalazio način da ne ode u zatvor, ili da iz njega izađe pre vremena, što su mnogi povezivali sa tim što je sin uticajnog policajca, ali i blizak sa poznatim košarkašima kao što su Darko Miličić i Nikola Peković.

[adsenseyu5]

Markuš jeste odslužio kaznu za prebijanje Dragojlovića, a bio je optužen pa oslobođen za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera, poznatog vođe navijačke grupe novosadske Vojvodine – “G3”, kojeg je ranio na Petrovaradinskoj tvrđavi 2012. Incident se desio nedaleko od jedne poznate kafane, a Snajper je naprasno “zaboravio” ko ga je ubo nožem u leđa.

U zatvoru u Sremskoj Mitrovici bio je od 2013. godine, ali se dobro vladao, pa je vikendom izlazio i tada su nastala njegova druženja i izlasci sa Nikolom Pekovićem i Darkom Miličićem, koji je oženio Markovu sestru Zoranu.

Miličić se jednom prilikom osvrnuo na ponašanje problematičnog šuraka.

ŽIVEO BRZO I RASKOŠNO: Mladić (29) ubijen u sačekuši je šurak Darka Miličića (FOTO)

– Kad dobije slobodan vikend, sve vreme je sa suprugom i sinom, kakvo ludovanje po kafićima. Tačno je da je Marko imao grehe u prošlosti, ali se promenio i vratio na pravi put – rekao je Miličić.

Marko Markuš biće sahranjen na gradskom groblju u Novom Sadu, u ponedeljak, u 9.45 časova.

Izgleda da to nije bilo tako. Markuša je čekalo suđenje i za prebijanje i nanošenje teških telesnih povreda Aleksandru Kovačeviću zvanom Dizel, kom je polomio vilicu 2014. godine u tuči u Ulici Laze Telečkog.

[adsenseyu1]

Markuš je bio poznat i po napadima na policajce, pošto je 2006. osuđen zbog napada na jednog pripadnika snaga reda. Sumnjičio se i za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

On je bio optužen i da je ispred nekadašnjeg kluba “Killy” ranio Radeta Ašćerića 2007. godine, kao i da je godinu dan pre toga ranio dvojicu momaka u “Crvenoj kafani”.

EVO KAKO JE ŽIVEO UBIJENI MARKUŠ: Opšte ludilo u kafani, Đani peva samo za njega (VIDEO)

Supruga Darka Miličića, Zorana Miličić sestra ubijenog Markuša poznata je kreatorka, koja privlači pažnju telom koje je potpuno prekriveno tetovažama.

– Rodila sam troje dece, mnogo obaveza, odricanja… Uz Darka i njegovu karijeru bilo je selidbi, putovanja, ali sada deca imaju svoje obaveze, pa ja radim svoj posao. Odrasla sam uz vaspitanje da je glava kuće muškarac. Međutim, Darko i ja nađemo kompromis – izjavila je ranije za “Blic” Zorana Miličić.

ĐOKOVIĆ LUDUJE PO ULICAMA BEOGRADA: Novak odvrnuo u kolima muziku do daske, Jelena snimala “žurku” (VIDEO)

Policija traga za više osoba za koje se sumnja da su učestvovale u zločinu, ali i nalogodavcem ubistva.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]