LIKVIDIRAN MLADIĆ, DRUGI RANJEN: Ubijen Jovica Radonjić u obračunu narkodilera na Zvezdari! (INFO) (FOTO)

zvezdara

U obračunu narkodilera u beogradskom naselju Zvezdara oko 20 sati ubijen je Jovica Radonjić (35), inače pripadnik novosadske kriminalne grupe “Firma”, dok je ranjen Miloš M. (27), saznaje “Blic”.

Za sad nepoznate osobe pucale su na dvojicu mladića u Ulici Ante Bogićevića, ispred kuće ubijenog Radonjića. Kako saznaje “Blic”, i ubijeni i ranjeni su od ranije poznati policiji po trgovini narkoticima i osuđivani su za razna krivična dela. Policijski uviđaj je u toku.

[adsenseyu4]

Zanimljivo je da je Radonjić svojevremeno pripadao grupi “Firma” kojom je praktično komandovao Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, koji je za račun „zemunskog klana“ rasturao narkotike na teritoriji Vojvodine.

Vlada Japanac

Vlada Japanac

 

Ova kriminalna grupa bila je suprostavljena “veterničkom klanu” čiji je vođa Nenad Opačić ubijen u februaru ove godine, a koji je inače bio u dugogodišnjem sukobu sa Đurom Mutavim.

Radonjić je bio osumnjičen za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića, februara 2003. godine, člana Opačićeve grupe, ali na kraju nije bio i optužen za ovo ubistvo. Presudom Specijalnog suda u Beogradu u oktobru 2005. godine, kao pripadnik „firme“, osuđen je zbog učestvovanja u dilovanju narkotika. Dobio je četiri godine robije.

Tvrdio je tokom suđenja da je samo prepakivao heroin, a optužio je Suvajdžića da je mnoge pripadnike ucenjivao da za njega preprodaju narkotike. Suvajdžić je u međuvremenu od prvooptuženog postao svedok-saradnik.

Poslednji put je hapšen u decembru prošle godine u kafiću “Museum” u centru Beograda, kada su kod njega i još četiri momka pronađena četiri pištolja i revolver.

[adsenseyu1]

(Blic)