LEKARI IZ TIRŠOVE NE PAMTE OVAKAV SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA: Majka tukla ćerkicu (4) obolelu od epilepsije dok nije pala u komu

devojčica

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

BEOGRAD – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Maje K. (23) iz Kovina zbog brutalnog fizičkog zlostavljanja četvorogodišnje ćerke obolele od epilepsije.

Nakon poslednjeg prebijanja, devojčica je završila u komi, i jedva preživela.

Kako pišu Novosti, prema nezvaničnim saznanjima, lekari su svedočili da ne pamte takav slučaj zlostavljanja deteta.

[adsenseyu5]

Maja K. uhapšena je 13. februara nakon što je njena ćerka S. K. primljena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj bez svesti i srčane radnje, sa višestrukim hematomima na glavi i krvarenjem na mozgu. Nakon napora lekara, detetu je spasen život koji je visio o koncu, ali je palo u komu. Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu.

Stravične povrede

– Povrede su bile toliko teške da su i lekari bili zaprepašćeni. Bilo je jasno da je dete mučki pretučeno. Majka je odmah privedena zbog nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život – rečeno je u Tužilaštvu.

OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO, UBIO OCA, PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Oprostite mi, ali ovako više ne može da se živi

Lekari su ustanovili i da maloletna S. K. po celom telu, nogama, rukama, glavi, grudnom košu, ima stare povrede u vidu modrica, ožiljaka, hematoma, i da je trpela batine duže vreme. Poslednje batine mogle su da budu smrtonosne, ali šta se tačno dogodilo tog dana, kada je dete završilo u komi, nije ustanovljeno.

Na saslušanju u Tužilaštvu majka je negirala da je tukla ćerku, navodeći da se ona povređivala tokom epileptičnih napada. Maja K. je priznala i da dete nijednom nije odvela kod lekara zbog epilepsije.

[adsenseyu1]

Majci oduzeto starateljstvo

Nakon veštačenja, ustanovljeno je da je majka uračunljiva, ali kod nje je ustanovljen lakši stepen mentalne zavisnosti. Oduzeto joj je starateljstvo, a detetu je dodeljen staratelj iz Centra za socijalni rad u Kovinu. Devojčica je, nakon oporavka u bolnici, sada u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

– Stravično zlostavljanje ostavilo je trajne posledice po dete zbog čega je danas težak invalid. Devojčica ima kvadriparezu, hrani se sondom, ne govori, ne može da sedi, ne može uspravno da drži glavu – kažu u smederevskom Tužilaštvu.

POTRESNE REČI MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ PANČEVA: Nadam se da će Ivanov krvnik dobiti šta je zaslužio!

Majka je nakon mesec dana pritvora, puštena da se brani sa slobode.

“Ponekad je umela malo da je ćušne”

– Protiv Maje K. je podignuta optužnica za nasilje u porodici, i zahtevana je najstroža zakonom propisana kazna od deset godina zatvora – izjavila je za Novosti osnovni javni tužilac u Smederevu Dragana Popović.

BIVŠI OPERATIVAC DB TVRDI: Zorana Marjanovića drže u zatvoru da ga ne bo likvidirala mafija!

Maja K. je u vreme hapšenja živela je u vanbračnoj zajednici, a očuh pretučene devojčice posvedočio je da “Maja nije tukla dete, ali da je ponekad umela da je “ćušne”. On je tvrdio da je devojčica i “sama padala zbog bolesti, ali da je nisu vodili lekaru”.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: večernje novosti)

[adsenseyu2]