LEKARI IZ SRBIJE POČELI PREGLED RATKA MLADIĆA: Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke

general

Foto: Tanjug/AP

Lekari iz Srbije počeli su danas pregled Ratka Mladića u pritvoru u Hagu, gde im je dozvoljeno da unesu samo olovku i papir, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

– Danas su otišli kardiolog Velibor Ilić iz Instituta ‘Dedinje’ i neuropsihijatar Gorica Đokić, koji obavljaju preglede. Oni će s njim biti danas i sutra, a očekujem da ćemo imati izveštaj do petka – rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su iz ćelije Mladića nestali neki od nalaza, koji sada “ne mogu da se lociraju” i istakao da je to predstavljalo problem za lekare, jer su im bili potrebni da bi se bolje pripremili za pregled.

[adsenseyu5]

– Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke. Čak ni stetoskop i aparat za pritisak, koji je kardiolog hteo da unese. Oni će imati ovakve preglede bez aparata. Ne znam šta će im staviti na raspolaganje, ali s obzirom na to da su mesecima vršili opstrukciju njihovog dolaska ne očekujem da će baš mnogo da se potrude – rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, ipak, najvažnije da je konačno ostvareno da srpski lekari dođu do Mladića.

– Nažalost, to je trebalo odavno da se desi. Više od godinu dana traje borba u vezi sa dokumentacijom i veštačenjima, a za konkretan dolazak ovih lekara potrošili smo skoro četiri meseca uz velike opstrukcije – rekao je Darko Mladić.

ČUDO KOJE SE DESILO, RASPLAKALO JE DOKTORE: Žena je umrla na porođaju, a onda joj je tek rođeni sin stavio ruku na čelo

Prema njegovim rečima, za raniji dolazak ruskih lekara kako bi pregledali Ratka Mladića, odbrani i porodici bilo je potrebno dve godine borbe.

Haški tribunal nepravosnažno je osudio bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH.

Ko je bio Sveti Nikola i zašto ga slavi pola Srbije

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Srna)

[adsenseyu2]