LEGENDARNOG GLUMCA Žiku, sina Bore Todorovića svi znamo, a ovo je njegova ćerka Dana koja je PISAC I GLUMICA! (FOTO)

glumac

Foto:Printscreen/youtube

Dana Todorović rođena je 1977. u Beogradu. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu. Bavila se glumom i prevođenjem.

Posebno prevodilačko iskustvo stekla je u oblasti filma i pozorišta, a šest godina radila je i kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama.

Njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota“ (2008) preveden je na nemački i engleski jezik, objavila je dve knjige priča za decu za Sloveniju, a „Park Logovskoj“ posvetila je svom ocu Bori, koji se mnogo radovao njegovom objavljivanju.

[adsenseyu1]

– Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila “studije drame” (smer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike

. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog dela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika

OSTAVILA JE PORUKU CRNOGORCIMA NA TOALET PAPIRU: Društvene mreže se usijale, čitaoci sve otkrili!

glumac

Foto: Fejsbuk

Lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitaoca je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti – kaže autorka, koja je prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” objavila 2008- rekla je ranije za “Novosti” Dana Todorović.

[adsenseyu5]

Roman “Park Logovskoj” je posvetila ocu, a tada je rekla:

– To je jedna od onih veoma ličnih posveta koju samo onaj kome je namenjena može u potpunosti da razume, a nastala je iz jednog, za mene, veoma posebnog trenutka bliskosti pre nego što nas je napustio.

ZNATE LI KO JE OVAJ KLINAC? Imao je debi na filmu sa samo 3 godine, a danas je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca (FOTO)

Bora je, inače, bio veoma zainteresovan za moju književnu karijeru i sa velikim nestrpljenjem je čekao na taj drugi roman.

Često mi je, iz one najčistije roditeljske želje da mu dete bude uspešno, sugerisao: “Jao, samo da ti ovaj roman bude deblji od prvog… delovaće, nekako, impozantnije.

Priča Mome Kapora koja će vas NASMEJATI do suza: Kako se Srpkinje SVAĐAJU sa muževima na moru

I ubaci malo više dijaloga, narod to voli, biće lakše za čitanje…” Bora je bio izrazito duhovit i zabavan otac, i mogu samo da se nadam da je makar delić tog duha preneo i na mene.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Blic/Izvor: Pulsonline)

[adsenseyu2]