LAZANSKI UPOZORAVA: U toku OPASAN POKUŠAJ DA SE U SRBIJI IZAZOVE HAOS!

politika

Foto: Tanjug

Miroslav Lazanski, iz pozicije nekadašnjeg vojno-političkog komentatora i dugogodišnjeg poznavaoca svetskih tokova trgovine naoružanjem i vojnom opremom progovorio je o prljavoj kampanji koja se već duže vreme vodi protiv srpske vojne industrije.

– Sve što Srbija radi vezano za trgovinu oružjem i vojnom opremom je potpuno legalno i jedna smo od pet zemalja u svetu po transparentnosti u ovoj oblasti – kaže Lazanski, uz opasku da ga uprkos tome ni malo ne čudi kampanja protiv srpske vojne industrije.

Lazanski ističe da je srpska vojna industrija u velikom usponu poslednjih godina i da je upravo zato postala meta.

– Ne prodajemo mi više samo metke, već postajemo ozbiljan igrač jer na svetsko tržište oružja sada plasiramo moderne složene sisteme naoružanja. Takva srpska vojna industrija postaje trn u oku konkurenciji, ne samo u regionu nego i u svetu – kaže Lazanski i dodaje:

BRUKA! HRVAT MILOŠA VELIKOG NUDI ZA 220.000 DOLARA! Po celom svetu rasprodaju naše NACIONALNO BLAGO

– Otuda razlozi za sve žešću kampanju, izmišljene optužbe i afere, sa samo jednim ciljem – da se naša vojna industrija potisne na tržištu, proglasi crnom ovcom, kako bi neki druge kompanije iz regiona, koje nude slične prozvode, zauzeli njenu poziciju.

Lazanski napominje da i američke komanije koje se bave proizvodnjom i prodajom naoružanja imaju isti interes, je Srbija ima daleko lakši prolaz kod zemalja članica pokreta Nesvrstanih, još iz perioda bivše SFRJ.

Govoreći o delu opozicije koji fabrikuje afere u vezi sa trgovinom oružjem, Lazanski smatra da je reč o još jednom pokušaju da se izazove haos u zemlji.

– Njima očigledno ide u prilog da domaće vojne fabrike propadnu, da radnici ostanu bez posla i eto ti haosa. Zato koriste svaku priliku pa i trenutno stanje u svetu oblasti trgovine oružjem – uveren je Lazanski.

“NEŠTO GA JE VUKLO DA ODE TAMO”: Otkriveno ko je mladić koji je BRUTALNO UBIJEN nasred ulice u Bratislavi (FOTO)

Kod nas je opozicija podigla frku oko prodaje našeg oružja Avganistanu. Ta država nije ni pod kakvim sankcijama, naglašava on.

– Avganistanu oružje prodaju i Amerikanci i Rusi. Rusi su im pre tri godine prodali 10 helikoptera Mi-17. I šta je tu sporno? – pita Lazanski

       

(Dnevne.rs/Izvor: Informer)