LAZANSKI: Rusi kažu da je njihova zemlja nepobediva, pa joj ni korona virus ne može ništa

ambasador

Foto:Faccebook/Медиа центр имени Ногина и Куринного “Руски Експрес”

Ne smemo podleći panici, nismo kukavice, ali smo ponekad podložni masovnoj histeriji i euforiji i pozitivno i negativno

Ambasador Srbije u RF Miroslav Lazanski rekao je da se Srbija odgovorno bori sa korona virusom, a da isto važi i za Rusiju.

– U Rusiji je broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika jako mali. Oni postupaju vrlo rigorozno. Mislim da su kopnenu granicu sa Kinom zatvorili, avio saobraćaj su redukovali i sve svoje građane su povukli iz Kine. Evakuisali su čak i građane Ukrajine i još nekih drugih zemalja. Rusi vode računa o tome da ne dođe do panike. Ja nisam video da iko u Moskvi ima masku. U štampi ta tema nije na prvim stranicama. Rusi su tom problemu pristupili vrlo oprezno, ozbiljno i odgovorno. Radnje nisu opustošene, svega ima i niko ne stvara zalihe. Kažu da je Rusija nepobediva, pa joj ni korona virus ne može ništa – rekao nam je Lazanski.

DR DANICA GRUJIČIĆ: Molim vas podelite – o koronavirusu – VAŽNO

I Srbija se odgovorno bori sa korona virusom, smatra Lazanski.

– Vlada Srbije se odgovorno bori sa korona virusom. Mi smo se dobro postavili i treba odati priznanje Vladi Srbije i predsedniku. Ne smemo podleći panici, nismo kukavice, ali smo ponekad podložni masovnoj histeriji i euforiji i pozitivno i negativno. U tom smislu, mislim da predsednik i Vlada rade dobru stvar i da upozoravaju da se preko društvenih mreža ne širi panika. Srbija ima i snage i sredstava da sa korona virusom izađe na kraj. Samo moramo postupati odgovorno – izjavio je ambasador Srbije u Rusiji.

   

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Jovana Ćirković/Saša Rajković)