LAZANSKI kod BAŠARA EL ASADA: Evo šta je ZANIMALO predsednika Sirije o Srbiji (INFO)

analiticar

Foto: Youtube Printscreen

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da u njegovoj zemlji dobro znaju da je sve ovo kroz šta sada prolazi Sirija ranije prošla Srbija.

U intervjuu za „Politiku“ on kaže da se to odnosi na medijsku satanizaciju, „humanitarnu brigu“ i propagandno-psihološku agresiju, podsticanje verskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i rakete, i na kraju, otimanje teritorije.

[adsenseyu4]

Podsetio je i na dugogodišnje prijateljstvo njegovog oca sa Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Jugoslavije, a sada i na prijateljstvo Sirije i Srbije, naveo je specijalni izveštač „Politike“ Miroslav Lazanski u izdanju tog dnevnog lista od srede.

„Dve službene crne limuzine kabineta predsedništva došle su pred ambasadu Srbije tačno u 9,20 časova u utorak 1. novembra. Krenuo sam na intervju sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom – u prvom automobilu bili smo otpravnik poslova naše ambasade gospodin Milan Vijatović i ja, a u drugom zamenik šefa misije gospodin Veljko Piljak.

Oko dvadesetak minuta vožnje širokim bulevarom ka planini Kasjun i stigli smo u predsedničku palatu. Od ulaza u kompleks vrtova, parkova, palmi, cveća, omorika, negovanih livada i staza posutih ukrasnim kamenčićima, do zgrade gde je pres-služba predsednika vodi bulevar sa četiri trake. Letimičan pogled otkriva najmanje četiri glavna ulaza u kompleks. Gospođa Abir iz pres-odeljenja već nas čeka na ulazu u palatu. Kafa, voda i dogovor o još ponekom detalju oko intervjua. Očekivao sam da će se to odvijati tu negde blizu, u kompleksu predsedničke palate. Umesto toga u 10,35 opet sedamo u limuzine i vraćamo se s brda u grad.

[adsenseyu1]

 U jednom bulevaru naglo skrećemo ka kapiji sa čeličnim stubovima koji automatski uranjaju u zemlju. Vrtovi i palme, put više nije bulevar sa nekoliko traka. Pravimo nekoliko krugova i zaustavljamo se pored neke obične zgrade sa drvenim kapcima na prozorima i prilično izbledelim drvenim vratima.

„Tu smo”, reče na moje iznenađenje gospođa Abir. Tek što sam zakoračio ka vratima, njih mi je otvorio lično predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar el Asad.“

U intervjuu koji će u celini biti objavljen sutra, Asada je zanimalo i da li narod u Srbiji zna šta se događa u Siriji.

(Dnevne.rs /Izvor:Intermagazin.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]