LAVROV PREKRŠIO PROTOKOL ZBOG VUČIĆA U NJUJORKU! Uradio ovo, pa mu preneo Putinove reči: Rusija će biti uz Srbiju

Njujork

FOTO: TANJUG/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom imao dobar razgovor i da je ruski ministar pokazao posebno poštovanje prema našoj zemlji, na čemu mu je zahvalan.

“Na sastanku je istaknuta podrška Srbiji za poštovanje međunarodnog prava i po pitanju KiM, za očuvanje integriteta naše zemlje i podrška srpskom stavu. Rusija će biti uz Srbiju i to su reči predsednika Vladimira Putina koje nam je preneo Lavrov”, rekao je Vučić posle susreta koji je održan na marginama Generalne skupštine UN.

Sastanak je odrzan u sedištu UN na Ist Riveru, a šef ruske diplomatije izašao je, što nije uobičajeno, ispred kancelarije, u susret predsedniku Vučiću. Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je novinarima rekao da se očekuje dolazak premijera Dimitrija Medvedeva 19. oktobra u Beograd.

Tatjana iz Bele Palanke ubijena zbog ljubomore?! Izbodena je u grudi, muž Dragan pronađen obešen

– Da obeležimo oslobađanje našeg glavnog grada, koje smo izveli zajedno sa Crvenom armijom. Par dana kasnije, 25. oktobra predsednica Vlade Ana Brnabić potpisaće trgovinski sporazum sa Evroazijskom unijom u Moskvi. To je važno za našu zemlju i privredu i poljoprivredu, al i kao dodatni impuls za određene proizvode za koje do sada nismo imali mogućnosti za izvoz – rekao je on.

Vučić je istakao da to ojačava poverenje između dve zemlje. Rekao je da je sa ruskim ministrom razgovarao i o situaciji u BiH

– Rekao sam da je za Srbiju važno da se poštuje Dejtonski sporazum. Lavrov je takođe rekao da je Dejtonski sporazum međunarodnopravni ugovor i da ne sme biti njegovog kršenja, kao i da bi, ko god ulazio u njegovo kršenje, morao da računa na negativne posledice – ukazao je on.

Vučić je kazao da je sa Lavrovom imao dobre, iskrene i prijateljske razgovore, i da je dobro za Srbiju da u Rusiji ima prijatelja i saveznika po svim važnim pitanjima za našu zemlju.

Kazao je da je razgovarao i o tome kada bi mogao da bude sledeći susret na predsedničkom nivou i najavio da će o tome obavestiti javnost čim se usaglase.

Naveo je da je pre toga imao i sastanak sa predsednikom Svetskog jevrejskog društva Loderom.

VEDRANA RUDAN GLEDALA DVA PUTA FILM O DIANI BUDISAVLJEVIĆ: U kolumni otkrila ono što je svima promaklo!

– Mnogo toga smo naučili iz tog razgovora. Pokazali smo poštovanje koji srpski narod ima prema jevrejskom narodu i obrnuto. Rekao sam da ću 23. januara biti u Izraelu u Jad Vašemu na velikoj komemoraciji. Jedan od šest logora koji su tamo jasno obelezeni je i Jasenovac, i to dodatno pokazuje poštovanje prema jevrejskim ali i srpskim žrtvama – kazao je on.

FOTO: TANJUG/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Istovremeno smo razgovarali – pošto su oni u celom svetu veoma snazni i moćni, naročito u SAD, kako i na koji način bi mogli da nam pomognu u daljem pozicioniranju naše zemlje i naroda u SAD, dodao je Vučić.

       

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Tanjug)