KUSTURICA SPREMA TUŽBU: Evo šta je rekao povodom saobraćajne nesreće na putu Čačak-Beograd

udes

Foto: printscreen/instagram

Za udes kod Ljiga u kome je njegov vozač Vićentije Savić teško povređen, a on prošao sa ugruvotinama, Emir Kusturica je okrivio putare.

– Moj vozač je povređen i hospitalizovan, ja sam ugruvan. Osećam se tako da sam već nastavio da radim, ali ne znam kako se osećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski “poduhvat” na Ibarskoj magistrali. To što su uradili – u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom novouspostavljenu “lakat” krivinu najavili su znakom koji se nalazi na samoj krivini. To je trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase – poručio je Kusturica za “Blic”.

NASLEDILA LEPOTU MAJKE ZA KOJOM JE UZDISALA CELA JUGOSLAVIJA: Evo kako izgleda ćerka pokojne glumice (FOTO)

On je sinoć krenuo za Beograd kako bi se ukrcao u avion za Moskvu. Na zaobilaznici kod Ljiga “mercedes” koji je vozio Savić izleteo je sa krivine, 20-ak metara se kretao podlogom od nasutog kamena i zakucao u zemljani bedem. Savić, jedan od najpoznatijih srpskih reli vozača, zadobio je prelom grudne kosti, zbrinut je u valjevskoj bolnici odakle je prebačen u Užice.

– Moji advokati će preduzeti nešto – ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatiljive propuste i sprečiti moguće nove nesreće – poručio je reditelj.

(Dnevne.rs/Izvor:V.Lojanica,Blic.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]