KURTI PRIZNAO ONO ŠTO HARADINAJ NE SME: Ako ALBANIJA ne pomogne, imaćemo problem

Kosovo

Foto: Fonet / AP

Predsednik pokreta Samoopredeljenje tzv. Kosova Albin Kurti izjavio se da su takse od 100 odsto prema Srbiji i BIH “odličan potez”.

Međutim, Kurti nije propustio priliku da kritikuje Haradinajevu vladu koja ih je uvela, tvrdeći da su pre ove odluke trebale da se “urade bolje pripreme”, tako indirektno priznavši da zbog ovih taksi trpi kosovska privreda i obični građani.

– Očekivali smo pozitivne rezulatate i daleko bolji efekat od sadašnjeg. Ipak, takse treba da ostanu.

SKRIVA JE KAO ZMIJA NOGE: Ovo je supruga Ramuša Haradinaja koja mu je RODILA SINA i ODREDILA SUDBINU (FOTO)

-Mislim da su takse uvedene na brzaka i to je problem – ispričao je Kurti za lokalnu televiziju, a potom kazao da bi Kosovo moralo da se više okrene Alabaniji i da na taj način amortizuje eventualne probleme nastale uvođenjem taksi.

Albanci

Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

– Moramo da odemo korak dalje. Naš pokret priprema zajedničke sastanke Privredne komore Kosova i Privredne komore Albanije. Naše dve zemlje moraju da bliže sarađuju u svim aspektima, posebno kad je trgovina u pitanju. Moramo više da eksploatišemo lokalne proizvode. Ništa nismo uradili sa taksa ako ne uspemo da trište popunimo lokalnim proizvodima i obezbedimo više posla za lokalne firme – objasnio je Kurti.

(Dnevne.rs/Esppreso.rs/Izvor: Indeksonline.net)