KUPINOVO PLAČE NAD SUDBINOM DVOJICE DRUGARA: Nenad (16) hteo da spreči nesreću, drug ga odveo u smrt

nesreća

Foto: Printscreen/Kurir

Nenad Ranisavljević (16) iz Kupinova poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kad se automobil „alfa romeo“ kojim je upravljao Petar S. (25) direktno sudario s „pasatom“.

Tragedija se dogodila pre tri dana oko 23 sata na izlazu iz Ašanje ka Kupinovu kod Pećinaca. Nenad je sedeo na mestu suvozača, a Petar S., koji je u udesu povređen, prema nezvaničnim informacijama bio je pod dejstvom alkohola.

– Čuli smo da je tog dana kupio automobil i da je proslavljao. Nesrećni Nenad je bio s njim da bi pripazio na njega jer je bio popio. Hteo je da spreči nesreću, ali eto šta se dogodilo – rekao je jedan od meštana Kupinova.

Krenuli po zemičke

Bora Ranisavljević, Nenadov deda, kaže da je krivac za ovu nesreću alkohol.

MALE SU ŠANSE DA ĆE PREŽIVETI: Aleksandar se i dalje bori za život telenceta koje je pronašao na deponiji (FOTO)

“Nenadov brat od tetke u Kupinovu drži kioks brze hrane i on je svog prijatelja Petra S. poslao da ode u Ašanju po meso i zemičke. Problem je međutim bio što je Petar bio pijan. Zato je Nenad seo sa njim u automobil, da pazi kako Petar vozi. I eto, došlo je do nesreće u kojoj je Petar preživeo, a Nenad poginuo”, kaže Bora.

U drugom automobilu, nalazio se Borin kum Jovan B. (21).

– Jovan je jutros izašao iz bolnice. Ima kragnu oko vrata, ali je psihički veoma loše. On zna da je Nenad poginuo. Oni su svi iz Kupinova, svi se znaju. Svima je mnogo teško. Ja sam skoro izašao iz bolnice zbog srčanih problema i ne znam kako ću da preživim ovu tragediju, a ne smem ni da pomislim kako je tek Nenadovim roditeljima, Aleksandru i Vesni. Jutros sam bio kod njih.

-Došlo je celo selo. Ali ko njih sada može da uteši… Nenad je imao i mlađeg brata, babu, dedu, prababu. Svi su živeli zajedno. I svi su u šoku, izgubljeni potpuno. Ovo je strašna tragedija”, kaže Bora.

Porodica u šoku

Porodica nastradalog maloletnika bila je u potpunom šoku nakon saznanja da su izgubili sina.

“KOSTUR SA NASLOVNE STRANE”: Vedrana Rudan oplela po POZNATIM DAMAMA

– Ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Ne znam ni šta je Nenad tražio s tim starijim dečakom. Njih dvojica se nisu družili – rekla je uplakana dečakova baka.

Inače, za nastradalog Nenada komšije kažu da je bio divno dete.

NIJE SLUČAJNO: Zbog čega su sedišta u avionu plave boje?

– Trenirao je fudbal i igrao folklor. Išao je u srednju ekonomsku školu, bio je dobar đak i nikad nije pravio probleme – rekao je jedan od Nenadovih drugova.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: J.Rafailović/BKTVNews)