KUPATILO JE POTENCIJALNI UBICA: Evo koje stvari ne smete da radite, ako hoćete živi da izađete iz WC-a

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Sasvim je logično da u ovom delu stana treba najviše da se pazite

Najopasniji deo stana, kuće, je kupatilo. Više faktora utiče na rizik od gubljenja života u ovoj prostoriji. Pre svega, struja i voda su na istom mestu.

Strujni udari se najčešće dešavaju preko bojlera. Uzemljenje je najsigurnije rešenje koje će sprečiti ovu vrstu nesreće. Međutim, ni tako boravak u kupatilu nije sto posto siguran. Naime, strujni udar može da se dogodi i preko česme, a zabeleženi su i slučajevi u kojima je ljudima fen došao u dodir sa vodom.

[adsenseyu4]

Drugi najčešći način na koji možete da poginete u kupatilu je da se okliznete na mokre pločice. To se dešava podjednako često koliko i strujni udar. Neke statistike navode da se to više događa starijim nego mlađim osobama, ali niko nije izuzet.

Treći način da poginete u kupatilu je davljenje. Nažalost, ovo se najčešće dešavalo deci, ali ni stariji nisu bili pošteđeni ovog načina smrti. Uglavnom se dešavalo ljudima koji su umorni potražili odmor u toploj kadi punoj vode ili su bili pijani.

SMRTNI SLUČAJEVI U KUPATILU U SRBIJI:

– 25. januar 2004. – Dragana Glišin (18) iz Zrenjanina stradala od strujnog udara dok se tuširala

– 19. jun 2004. – Milica Kićanović (18) poginula je od udara struje dok se tuširala kod svoje drugarice u Valjevu

– 26. septembar 2004. – Studentkinja Jelena Rudić (20) poginula zbog neispravnih elektroinstalacija u kupatilu kuće u Gornjem Milanovcu

– 26. septembar 2005. – Marija Albijanić (20) nastradala je u kupatilu porodične kuće u Novom Selu od strujnog udara

– 26. jul 2006. – Dragiša Rajičić (57) poginuo je od strujnog udara u kupatilu svoje kuće u Zaječaru

– 10. maj 2007 – Miloš Borikić (20) iz Sela Mladenovac stradao je zbog kratkog spoja između upaljene grejalice i bojlera

– 16. jul 2007. – D. S. (34) iz Beograda, koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, preminula je kad je pala u kupatilu i udarila glavom o kadu!

– 25. oktobar 2007. – Sunčica Jurašinović (29), profesorka filozofije iz Valjeva, poginula je od strujnog udara dok se kupala u kadi

– 29. jun 2016. – Bojan Vujičić (42), bivši fudbaler i fudbalski stručnjak iz Kruševca koji je upravljao FK “Trajal”, poginuo je od udara struje za vreme truširanja

[adsenseyu1]

Prenosimo vam nekoliko najbizarnijih smrti iz sveta u toaletu: 

– Muškarac iz Johanesburga iskrvario do smrti od posekotina koje je dobio pri padu na razbijen porcelan WC šolje koja se slomila od njegove težine.

– Džejn Rančman , 48 -godišnja žena iz Kentakija umrla je nakon što je skliznula sa WC šolje sa slomljenim sedištem.

– Lopov je pokušao da opljačka kuću u Los Anđelesu i umro je kada je ušao kroz prozor kupatila, okliznuo se i zveknuo glavom o pod.

– Ubica Lorens Bejker umro je u zatvoru u kom je služio doživotnu kaznu, a doživeo je strujni udar dok je gledao TV na metalnoj WC šolji.

– Jedan kamper umro je u Nemačkoj kada je toalet kampa koji je koristio eksplodirao zbog velike količine gasova iz septičke jame.

– Jedan Francuz umro je od komplikacija izazvanih povredama genitalija koje je zadobio kada je poklopac WC šolje pao dok je urinirao.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]