Kum zatekao jeziv prizor: Smrskali mu lobanju, pa ga mrtvog iskasapili

zrtva
Drago Mašulović (60) je, prema prvim nalazima istrage, ubijen na nekoj drugoj lokaciji, a zatim je njegovo iskasapljeno telo prebačeno u Mirijevo.
Kum zatekao jeziv prizor: Ulaz u garažu i podrum gde je telo pronađeno

Ubijen je udarcem u potiljak tupim predmetom. Smrt je nastupila odmah, jer mu je smrskana lobanja. Ubica ili ubice su nakon toga sakatile Mašulovića, ruke i noge su odsekli i isekli ih na više delova. Isečeni udovi su bačeni pored trupa, a policajci u garaži u Mirijevu nisu pronašli natkolenice.

Policija je i juče ispitivala komšije koje kažu da su biznismena poslednji put videli u četvrtak oko 12, a zatim oko 14 sati ispred zgrade u Ulici Rableova 26, udaljene samo pet minuta od mesta u kojoj je kasnije pronađeno njegovo telo.

[adsenseyu5]

Dragu se tada izgubio svaki trag, a sinovi su ga tri dana tražili kod poznanika i prijatelja. U nedelju ujutru Dragov mlađi sin pozvao je očevog kuma koji živi u zgradi u čijem podrumu je njegovo telo pronađeno. Kum je sišao do parkinga, video da su Dragova kola parkirana kraj podruma koji je iznajmljivao. Kada je otvorio otključana vrata podruma, zatekao je jeziv prizor.- U četvrtak sam video da Drago ne izgleda najbolje. Bio je bled, izgledao je kao čovek koga nešto ozbiljno muči – priča jedan od komšija.

Primeri strave i užasa
Ubistva posle kojih se žrtve kasape najčešće su činili pripadnici zemunskog klana. Tako su ubili bivšeg člana klana Milana Jurišića, čije su delove tela stavili u mašinu za mlevenje mesa, a zatim bacili u reku. Slučaj je zgrozio i špansku javnost, gde je ubistvo počinjeno.Kasapljenje žrtava nije zabeleženo samo u slučaju organizovanih kriminalnih grupa. Dragan Janković iz Novog Sada je ubio roditelje Mariju i Dušana, a njihova tela isekao na komade i razbacao po kontejnerima.

Drago je u Mirijevu živeo sa ćerkom i sinom iz drugog braka pošto se nedavno razveo i od druge žene. Sin Vladimir, bivši košarkaš Crvene zvezde, nije živeo sa njima, ali je, kažu komšije, često dolazio ocu u posetu.

Komšije iz Rableove ulice šokirane su svirepim ubistvom i kažu da je Mašul, kako

– Ne verujemo da je on pozajmljivao novac od nekoga, bio je imućan. Znamo da je ranije upravo on drugima pozajmljivao, verovatno je tako bilo i sada. Čuli smo da je dao nekome novac, ali je upao u neki problem, pa je tražio da mu se taj novac vrati. Verovatno je zato ubijen – pričaju komšije i dodaju da su Draga svakog dana na kraju ulice čekala dva krupna mladića “sa kojima je sarađivao”. Da li su bili telohranitelji ili poslovni saradnici, komšije ne znaju.su ga zvali, bio miran čovek. Ne veruju u priče da je Drago žrtva zelenaša, od kojih je navodno pozajmio novac.

Mašulović se bavio izgradnjom zgrada, bio je direktor transportne firme, a u poslednje vreme glavni posao bila mu je prodaja preparata za negu lica i tela.
U garaži u kojoj je i podrum gde je Dragovo telo pronađeno u protekla dva meseca izbila su dva požara. Komšije kažu da je to možda bila opomena za Draga, jer je poslednji požar izbio u četvrtak, kada je on nestao.

[adsenseyu1]