KOSOVO NE SME BITI PRIMLJENO U UNESKO, ZAŠTITITE SRPSKE SVETINJE: Ovo je srpski patrijarh poručio Vatikanu i EU

dacic-patrijarh

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– SPC će iskoristiti sve svoje kapacitete i ugled kako bi pomogli državi u diplomatskoj borbi protiv ulaska Kosova u UNESKO – rekao je šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

Na sastanku šefa srpske diplomatije Ivice Dačića i srpskog patrijarha Irineja dogovoreno je da seSrpska pravoslavna crkva aktivno uključi u zaštitu srpske baštine na Kosovu i Metohiji i zatraži pomoć Vatikana!

– SPC će iskoristiti sve svoje kapacitete i ugled kako bi pomogli državi u diplomatskoj borbi protiv ulaska Kosova u UNESKO – rekao je šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom.

On je dodao da će SPC tražiti od drugih, pre svega od Ruske pravoslavne crkve, ali i Vatikana da nam pomogne u zaštiti srpskih svetinja na Kosovu, jer je jedini način da ih zaštitimo jeste da Kosovo ne postane član Unesko.

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je za “Novosti” da je pozitivna činjenica to što je UN odbio da podnese zahtev u ime Kosova, jer to potvrđuje da svetska organizacija poštuje Rezoluciju 1244.

– Ako bude poštovana dosadašnja procedura, zahtev Kosova neće doći na dnevni red Uneska, osim ako ne bude političkih pritisaka, koji se nažalost, ne mogu isključiti – rekao je Dačić.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

(Telegraf.rs)