KOSOVO NA DNEVNOM REDU ZAPADNIH SILA: Posle sređivanja stvari u Skoplju, ZAPAD prebacuje HAOS IZ MAKEDONIJE U SRBIJU

kapa

Foto: printskrin/ youtube

Nakon što su “rešile pitanje Makedonije”, SAD i Nemačka ovog vikenda počinju sa rešavanjem problema Kosova.

Prema rečima izvora, iz diplomatskih krugova, posle potpisivanja sporazuma Makedonije i Grčke, SAD i Nemačka smatraju da je to komplikovano balkansko pitanje zatvoreno i prelaze odmah na sledeću tačku. Sledeća tačka na njihovom spisku nerešenih pitanja na Balkanu jesu Srbija i Kosovo i oni žele da i to pitanje bude hitno zatvoreno!

TREBALO JE ZATVORITI GRANICU: Hitno upozorenje Dodika Sarajevu!

– Zato je makedonsko-grčki dogovor doneo jaku dinamiku i polet dvema najmoćnijim zemljama Zapada da na tom talasu brzo završe i kosovski slučaj. One ne žele da se stvari na Balkanu posle uspeha u makedoniji “ohlade” i žele još jedan uspeh u nadmetanju sa Rusijom oko uticaja na Balkanu. Otuda će sastanak predsednika Vučića i Hašima Tačija u Briselu u nedelju biti već korak u tom pravcu. I to veoma važan. Ovaj sastanak pod okriljem EU označiće i formalni početak nove, finalne faze u rešavanju kosovskog pitanja, a najvažnija odlika te faze biće njena brzina i učešće najvišeg pregovaračkog nivoa – kaže izvor.

Rusija

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Orban Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, potvrdio je saznanja. On je, naime, u ponedeljak uveče na Tviteru napisao:

– Problem Makedonija-Grčka je rešen. Rešavanje problema Srbija-Kosovo sledeće u Agendi SAD i Nemačke uz velike pritiske, neviđene do sada.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com: Izvor: Alo)