“KOSOVO JE OTIŠLO” Saopštenje LDP koje će razbesneti mnoge u Srbiji

političar

Foto: printscreen/youtube

Kosovo je otišlo od nas i to neće promeniti hiljade političkih saopštenja, poručuje danas Liberalno-demokratska partija.

– Srbiji treba istina o Kosovu, koja je jasna svima, ali se ne govori iz sebične potrebe da se opet žrtvuje jedna zemlja zbog strančarenja koje nam je uništilo živote, a sada preti da uništi i živote naše dece – poručuju iz LDP-a.

Srbiji je potreban predlog koji srpskoj manjini na Kosovu pruža mogućnost da slobodno živi, radi u miru, štiti svoje interese, poslove i imovinu i bude deo društva koje je multinacionalno i koje uz Srbiju ide putem integracija u EU i NATO, navodi LDP.

ZAHAROVA: Priština je crna rupa Evrope, na Kosovu su potrošili MILIJARDE I DOBILI NIŠTA!

Srbiji je potreban mir i to je nešto što možemo kao zemlja prvi put da dobijemo, ali, isto tako, zbog svoje nesposobnosti, priliku za mir možemo, po ko zna koji put, da izgubimo.

LDP će, navodi, u septembru ponuditi drugačije političko delovanje kroz formiranje Koalicije za mir, sa jasnim porukama da od rešenja pitanja Kosova, referenduma u Makedoniji i stabilizaciji prilika u BiH zavisi naša zajednička budućnost i tada ćemo moći da razmišljamo o Evropi i prilikama koje nam se otvaraju.

HRVATIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: EU vezuje ruke Zagrebu zbog rampi Beogradu na putu ka Evropi

Paralelno sa tim, moramo suzbijati ekstremni nacionalistički uticaj, koji poslednjih meseci preti svakome ko želi da pitanje Kosova reši ili bar ponudi rešenje koje iskjučuje mitske priče i snove, u kojima nema realnosti, već samo bolesne potrebe da se Srbija izoluje po želji Moskve, koja je poslednje utočište pogrešne politike.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)