KONTROVERZNA NOVINARKA MOZAK ALBANSKIH NASTUPA U UN: Evo ko je VLJORA ČITAKU (FOTO)

Kosovo

Foto: printscreen/instagram

Vljora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini, bila je ranije vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, a u zvaničnoj biografiji piše da je pomogla osnivanju tzv. Ministarstva za evropske integracije.

Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, kao što je sednica Saveta bezbednosti UN. Na poslednjim izborima, Čitaku je dobila je mandat kao jedan od izabranih poslanika sa najvećim brojem glasova u stranci.

Članica je predsedništva Demokratske partije Kosova, kojoj se pridružila još od samog osnivanja 1999.

BRISEL zavrće uši Haradinaju: Prestavnici EU uputili novo pismo Ramušu Haradinaju

Pre toga je bila portparolka partije, savetnica za medije i savetnica za odnose sa međunarodnom zajednicom.

https://www.instagram.com/p/BU2ji8PjPfz/?utm_source=ig_embed

Diplomirala je na medijima i novinarstvu, a pre bavljenja politikom radila je kao novinarka i prevoditeljka za više zapadnih medija u toku kosovske krize 1998-1999.

Čitaku, koja je ime dobila po gradu u Albaniji – Vlora (Valona), danas je i članica upravnog odbora humanitarne agencije koja se bavi zaštitom žena od porodičnog nasilja.

Zajedničko sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom joj je to što imaju istu stilistkinju, koja je snaja bivšeg predsednika Ibrahima Rugove.

Sklona je i otkrivanju detalja iz privatnog života, te joj nisu strani ni selfiji sa drugaricama u provodu i kućnim ljubimcima.

View this post on Instagram

2010 Prishtina, Kosovo 🇽🇰

A post shared by Vlora Çitaku (@vcitaku) on

Inače, mnogima je promakao jedan detalj sa sinoćnjeg zasedanja Saveta bezbednosti u Njujorku, gde je upravo ona sve vreme sulfirala Hašimu Tačiju delove unapred pripremljenog govora.


Ambasadorka takozvanog Kosova Vlora Čitaku napisala je govor Hašimu Tačiju, a sve vreme tokom sednice sedela je iza njega i šaputala mu.

DETALJ SA SEDNICE SB KOJI NIKO NIJE PRIMETIO! Vlora Čitaku je sedela iza TAČIJA i sve vreme je radila JEDNU STVAR!

Međutim, Albanci u svojoj bahatosti išli su toliko daleko da je Tači pročitao identični govor u Savetu bezbednosti koji je upravo Vlora Čitaku pročitala u UN 14.11.2018. godine?! Ili je Vlora pokušala da podvali svoj govor Tačiju ili je reč o istoj matrici iz albanskog lobija.

(Dnevne.rs/izvor: Kurir.rs)