KOMŠIJE OTVARAJU GRANICE: Od vikenda Srbi mogu na more bez PCR testa uz merenje temperature?

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

POSTOJI najava da će građani Srbije moći od 16. avgusta bez PCR testa uz merenje temperature da putuju u Bugarsku, rekao je danas direktor JUTA Aleksandar Seničić.

On je potvrdio da su u toku razgovor sa grčkim vlastima kako bi srpski turisti mogli bar deo sezone da putuju u Grčku makar uz PCR testove.

– Ne treba biti preterano optimističan. Evropska unija 15. ili 16. avgusta revidira svoju listu. Postoji šansa ali bliži sam da ćemo i dalje ostati bez Grčke kao turističke destinacije – rekao je on.

Postoje razgovori i sa vlastima Crne Gore a Seničić ocenjuje da kod mogućnosti odlaska u tu državu ovog leta neće biti većih pomaka pre svega zbog epidemiološke situacije u obe države.

SRĐAN DRAGOJEVIĆ IZVREĐAO POKOJNU ISIDORU: Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija TREBA OTVORITI POP ALEJU DA SE TAMO SAHRANJUJU

Destinacije na kojima Srbi letuju ove godine bez posebnih uslova su BiH, Albanija, Turska i Egipat, a trenutne procene su da je tamo ukupno oko 35.000 turista što je 90 procenata manje nego da je sezona regularna.

 

(Dnevne.rs/Novosti online)