KOLINDA BLOKIRA BEOGRAD: Hrvatska svim snagama STOPIRA ULAZAK SRBIJE U EU!

Foto: Rojters

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, informacija je koja je stigla u beogradske medije iz neimenovanih diplomatskih izvora u Briselu.

To bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi jedan beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama

Navodi se da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

SIN MI JE MRTAV, A MENE SU KAZNILI SA 210.000 DINARA! Otac momka stradalog u Lučanima ZAHTEVA PRAVDU

List dodaje i da se ovakav “hladan tuš” za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve.

EU

Foto ilustracija: Telegraf

Pregovori o pristupanju Republike Srbije sa Evropskom unijom formalno su otvoreni Međuvladinom konferencijom 21. januara 2014. godine u Briselu.

Srbija na svom evropskom putu treba da ispuni uslove svih 35 poglavlja, a kao najveća prepreka procesu evrointegracije stoji kosovsko pitanje.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)