KLOPKA ZA NIKOLIĆA U SB UJEDINJENIH NACIJA: Tramp sprema podvalu Srbiji

Tramp

Foto: Tanjug/MSP, Rade Prelić, AP

Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića u Njujorku, piše Gazeta Express

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija pripremile su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću gorko iznenađenje za današnji sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, piše prištinska Gazeta Ekspress. U tekstu ovog lista navodi se da je srpska javnost imala velika očekivanja nakon izbora predsednika Donalda Trampa, nadajući se da će nova administracija u Beloj kući promeniti svoj stav o Kosovu.

– Ali su 45. predsednik SAD-a i njegovi najbliži saradnici nedavno srušili nade Srba. Prvo je ambasadorka UN-a, Niki Hejli, otvoreno izjavila da bi Kosovo trebalo da postane član UN-a, a sadašnji šef Skupštine Kosova, Kadri Veselji, objavio je fotografiju sa sastanka koji je održao sa prvim čovekom Amerike, u Vašingtonu – piše Ekspress.

 

[adsenseyu4]

Ova dva udarca, kako su ih nazvali srpski mediji, podsetili su Srbiju da je Kosovo za SAD zatvoreno poglavlje, i da će SAD nastaviti da tretiraju Kosovo kao nezavisnu državu.

Ali, izgleda da se udarci SAD ne završavaju ovde. Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića, u ponedeljak, u Njujorku, piše Gazeta Express.

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Repulike Srbije/ Simo Culic

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Repulike Srbije/ Simo Culic

 

[adsenseyu1]

Na sastanku Saveta bezbednosti UN-a, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju neće predstavljati ni njihovi ambasadori u UN-u, niti zamenici ambasadora.

Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsednika u Njujork na sastanak Saveta bezbednosti UN-a, Beograd odlučio da bude predstavljena na političkom nivou.

Kao rezultat toga, Nikolić će se sastati sa najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer će ovaj skup bojkotovati njihovi ambasadori i podređeni će preneti njihov stav.

Kosovo će na sednici predstavljati ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/telegraf.rs/Izvor:Radio Kim/Gazeta Ekspress)

 

[adsenseyu2]