KINESKI PREMIJER ZABRINUT ZA VUČIĆEVU BEZBEDNOST (INFO)

Kina

Foto: Tanjug

Premijer Kine Li Kećang izrazio je zabrinutost za bezbednost premijera Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim se sastao danas u Rigi.

Ovu informaciju je medijima preneo Vučić, rekavši da je zabrinutost kineskog premijera shvatio kao gest pošštovanja i prijateljskog odnosa prema Srbiji.

– Zahvalan sam našem prijatelju Li Kećangu. Retkost je i velika pažnja i poštovanje kada u tako kratkom razgovoru kineski premijer pokaže da prati šta se događa u Srbiji i da pokaže zabrinutost, i hvala mu na tome – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rigi, gde učestvuje na Samitu Kina plus 16.

[adsenseyu4]

On je kazao da je Kećiang izrazio zabrinutost za njegovu bezbednost na plenarnom sastanku, a potom je ustao, kako bi o tome razgovarao sa njim i nasamo.

Vučić je ponovio da neće da govori o svemu što se prethodnih dana dešavalo dok se ne izjasne nadležni državni organi.

– Onda ću valjda i ja imati nešto da kažem – rekao je premijer i dodao da je zahvalan svim ljudima koji iako ne vole njega, imali pošštovanja prema njegovoj porodici.

Vučić se danas u Rigi sastao sa premijerom Kine Li Kećiangom, sa kojim je imao bilateralni susret uoči samita Kina plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Ranije danas on je prisustvovao potpisivanju prva tri sporazuma sa Srbijom. Jedan od njih potpisan je sa “Eksim bankom” za deonicu Surčin – Obrenovac, drugi sa kompanijom “Sinohidro” za obilaznicu oko Beograda (Bubanj potok – Ostružnički most), a potpisan je i memorandum o saradnji sa kompanijom “Huavej”.

[adsenseyu1]

Premijer Vučić u Rigi predvodi delegaciju Srbije na samitu Kina plus 16 i poslovnom forumu.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]