KiM GLAVNA TEMA RAZGOVORA: VUČIĆ: Ne razumem neverovatne poteze Prištine! PUTIN: Sve pažljivo pratimo! Rusija će podržati Srbiju!

Vučić

Foto: predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bila je Kosovo i Metohija.

Predsednik Vučić sa Putinom je govorio o Kosovu, rekao mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, razgovarali su o predstojećem susretu u Berlinu.

Putin mu je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

Razgovor dvojice predsednika bio je i o energetskoj saradnji gasovodu – Vučić mu je pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju, o vojno tehničkoj saradnji, dispečerskoj, železničkog centra i dela pruge Stara Pazova Novi Sad.

FOTO: PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Kako saznajemo, Putin mu je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu. Vučić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata, kada je saradnja dveju zemalja u pitanju!

SMRT U IZNAJMLJENOM APARTMANU: Beograđanin (37) ubijen je hicem iz pištolja, NAPADAČ U BEKSTVU! (INFO)

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu. Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)