KFOR UPOZORIO NA OPASNOST OD IZBIJANJA NEMIRA U KOPNENOJ ZONI BEZBEDNOSTI! Vulin: Sprečićemo svako nasilje

kfor

Foto: Rojters

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se proveravaju sve informacije, dobijene od Kfora, da bi u Kopnenoj zoni bezbednosti za vreme božićnih praznika moglo doći do nemira i čini se sve da se bilo kakvo eventualno nasilje, ili bilo šta što može ugrožavati bezbednost, na svaki način prepozna i spreči.

Političke trzavice među Albancima u Prištini, i njihov očigledan strah od formiranja Specijalnog suda, predstavljaju faktor destabilizacije na Kosovu i Metohiji, ali to je nešto na šta, pre svega, treba da reaguju predstavnici međunarodne zajednice, rekao je Vulin, koji je danas sa načelnikom Generalštaba, generalom LJubišom Dikovićem, posetio pripadnike Vojske Srbije angažovane na obezbeđenju administrativne linije u bazi “Jezerska mahala“. Vulin je istakao da Srbija priznaje isključivo Unmik, Kfor i Euleks, od kojih očekuje da vode računa o bezbednosti svakog ko živi na Kosovu i Metohiji.

Za nas je potpuno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova, kao i to da se Specijalni sud na bilo koji način umanji ili odloži, a posebno da se ukine. Brinemo o bezbednosti svakog građanina, u skladu sa Rezolucijom 1244, i ne prihvatamo da na Kosovu i Metohiji može da postoji bilo kakva oružana sila, osim Kfor, kao i da zločini pripadnika OVK ne budu kažnjeni, kazao je Vulin. On je istakao da bez snažne i uspešne vojske nema snažne i uspešne države.

Zato danas, kada se radujemo miru i kada se svojim porodicama provodimo ovaj veliki i važan praznik, hoću da svi znate da mira, sigurnosti i stabilnosti nema u zemlji u kojoj nema snažne vojske i snažnih bezbednosnih struktura, poručio je Vulin.

POTEZ KOJI ĆE SE DUGO PREPRIČAVATI: Poželeo je Srbima srećan Božić, pa se majci obratio rečima “Mama, molim te” (VIDEO)

General Diković je istakao da su, zahvaljujući angažovanju Vojske Srbije, građani u Kopnenoj zoni bezbednosti potpuno bezbedni.

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, potvrdio je da je situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna i da pripadnici vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

MIROSLAV LAZANSKI: Ovo još nisam nikome ispričao…

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Fonet)