KFOR OTKRIO ISTINU, OPASNU PO SRBE: Albanci mogu da upadnu na SEVER KOSOVA svakog momenta!

policija

FOTO: NJËSIA SPECIALE E KOSOVËS ROSU FIT / FACEBOOK

Šef Informativne službe Kfora Vinčenco Graso izjavio je da specijalne jedinice Rosu mogu bez dozvole Kfora da uđu na sever Kosova, ali ne i Kosovske bezbednosne snage (KBS).

Graso je kazao da “jedinica za specijalne operacije koja može biti naoružana dugim cevima” pripada Kosovskoj policiji i kao takva ima mandat da sprovodi zakon širom Kosova “bez obaveze da traži odobrenje”.

– Kosovske snage bezbednosti, prema ranijem dogovoru, moraju da imaju odobrenje od komandanta Kfora pre nego što se angažuju na severu Kosova. NATO očekuje od lokalnih institucija da nastave da se pridržavaju tog dogovora – rekao je Graso.

On je dodao da je situacija na Kosovu pod kontrolom, “uprkos političkim tenzijama i izjavama za javnost”, te da su jedinice Kfora uvek prisutne, čak i kada su manje uočljive.

HARADINAJ PADA SA VLASTI ZBOG OVOG? Prištinski mediji rastrgli Ramuša zbog zgodnih savetnica (FOTO)

– Izvodili smo vežbe na različitim lokacijama širom Kosova. Ne samo na severu. One nisu bile povezane s političkim dešavanjima u Prištini i nije bilo nikakvog rizika ili pretnje od mogućeg zauzimanja severnog Kosova – kazao je Graso.

(Dnevne.rs/Izvor: Politika)