KFOR I NATO NESPOSOBNI DA OČUVAJU MIR: Specijalci ROSU zauzeli Gazivode, međunarodne snage na Kosovu još NEMAJU INFORMACIJA o tome?!

vojska

Foto: Rojters

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode. Akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca.

Očekuje se reagovanje NATO i KFOR-a koji imaju obavezu da spreče napad Albanaca i odrze mir na Kosovu.

Glavni portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio je danas da ta misija još nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sever Kosova, u neposrednu blizinu hidroelektrane Gazivode.

NAORUŽANI I SA FANTOMKAMA: Specijalci ROSU dugim cevima opkolili jezero i vezali Srbe, POSEBNE JEDINICE IZ CENTRALNE SRBIJE SPREMNE DA REAGUJU!

On je kazao da je u toku provera tačnosti takvih informacija i da se vrši monitoring situacije.

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

PREDSEDNIK SRBIJE HITNO IZDAO NAREDBU: Vojska u najvišem stanju borbene gotovosti, nakon upada Albanaca na Gazivode

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA: 60 naoružanih specijalaca ROSU zauzeli veštačko jezero Gazivode (FOTO)

Specijalci ROSU zauzeli su objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rosu

Foto montaža: Dnevne.rs,Tanjug/Zoran Žestić

Kako Kurir saznaje na licu mesta, oko 60 do zuba naoružanih specijalaca i trenutno se nalazi u blizini Gazivoda, odnosno Sportsko-rekreativnog centra. Oni kontrolišu prilazne puteve samom jezeru, ali nisu ušli na branu elektrane, niti ih ima u postrojenjima, saznaje Kurir na licu mesta.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)