KATASTROFA U VRŠCU, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevreme uništava sela, šalju Žandarmeriju iz Beograda (VIDEO) (FOTO)

poplave

Foto: FB /printskrin

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU NAKON KATASTROFALNOG PORAZA: Ako neću da igram tenis, niko me neće zaustaviti

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je Tanjugu načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Prema njenim rečima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

[adsenseyu5]

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, a da sada je evakuisano oko 40 ljudi, javio je RTS.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

[adsenseyu1]

Na terenu su i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima. Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sednicu.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

Na terenu se već nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

Portal Južni Banat navodi da je tokom desetominutnog pljuska palo čak 100 litara kise po metru kvadratnom. Jedna starica od 87 godina je izgubila život, jer nije mogla da izađe iz poplavljene kuće.

Ovo je najtužnija slika sa sahrane oca Slobode Mićalović: 3 sestre sa majkom kleknule pred grobom, neutešne u suzama (FOTO)

Na društvenim mrežama se navodi neproverena vest da su u ovoj nesreći stradale još jedna starija žena i jedan stariji čovek.

Trenutno se pribavlja se neophodna pomoć i organizuje smeštaj stanovništva koje ne može da se vrati u poplavljena domaćinstva.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Tanjug/juznibanat.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]