Katastrofa na pomolu: Najnoviji podaci američkih seizmologa pokazuju da Americi preti jedan od najvećih zemljotresa u istoriji!

kraj-sveta
Najnoviji podaci američkih seizmologa pokazuju da Sjedinjenim Državama prei jedan od najvećih zemljotresa u istoriji, a područje koje će biti „na udaru“ prostire se na 1.000 kilometara, od severnog Vankuvera do Kejp Mendočina u Kaliforniji.

Eksperti smatraju da je zatišje koje je nastupilo u poslednje vreme, u inače veoma nemirnom kalifornijskom tlu, zapravo zatišje pred buru. Oni tvrde da je posredi porast pritiska koji će rezultirati „mega zemljotresom.“

[adsenseyu4]

Dva odvojena istraživačka tima došla su do identičnih rezultata, koji su ukazivali na nesvakidašnju „tišinu ispod mora“, kako su nazvali neaktivnost neuobičajenu za te krajeve.

– Ono što je zabrinjavajuće jeste ta tišina u Kaskadiji. Neobično je tiho, a seizmografi ne pokazuju nikakvu aktivnost – rekao je profesor Dag Tomi sa univerziteta u Oregonu.

500Ovaj svojevrsni seizmičko-geogafski eksperiment sprovode kanadski i japanski naučnici, i ispituju morsko dno kao i potencijalne tektonske poremećaje.

(KLIKNITE NA OZNAČENI TEKST ISPOD I PROČITAJTE ŠTA STOJI NA NOVOJ NOVČANICI OD 100 DOLARA, KADA SE ISPRESAVIJA, I ŠTA ONA PREDSKAZUJE- VIDEO)

Profesor Tomi je veoma zabrinut, i kaže da je imperativ „da stanovnici ugroženog područja budu svesni šta ih očekuje, i spreme se za ogroman zemljotres.“ 

(Dejli mejl, Blic)