KAPETAN DRAGAN PRETUČEN U SPLITSKOM ZATVORU: Advokati iz Hrvatske ne znaju ništa, a kamere sve snimile?!

suđenje

Foto: Tanjug/AP

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan dragan, žestoko je pretučen u splitskom zatvoru gde služi 15-godišnju kaznu zbog navodnih zločina počinjenih tokom sukoba ’90. Njega su, kako Republika saznaje, brutalno prebili drugi zatvorenici, a uprava kaznionice i hrvatsko ministarstvo pravde na sve načine pokušavaju da zataškaju ovaj incident.

Kamere snimile

Razlozi zbog kojih se Vasiljković, koji je tokom rata u Hrvatskoj iz Australije došao u Knin da bi zaštitio srpski narod, našao na meti zatvorenika nisu poznati. Ono što se zna jeste da je mnogo gori ishod sprečen intervencijom stražara. Ipak, Kapetan Dragan je povređen i pružena mu je lekarska pomoć. Nakon incidenta pojačane su mere obezbeđenja u delu zatvora gde je smešten Kapetan Dragan.

GENIJALNO: Učenici Medicinske škole iz Kragujevca uzeli ljutu papričicu i napravili NEVEROVATNU stvar (FOTO)

– Sve je moglo mnogo gore da se završi jer je na Vasiljkovića nasrnula grupa zatvorenika. Udarali su ga rukama i nogama. Sreća, pa su stražari reagovali i zaustavili ih – opisuje sagovornik.

sud

Foto: tanjug/AP

Kako dodaje izvor, Vasiljković je odbio da podnese prijavu što je olakšalo upravi zatvora da sakrije šta se dogodilo unutar zidina Bilice, kako se ova kaznionica u Splitu zove, iako su kamere sve snimile.

Saznanja da ni Kapetan Dragan ne želi da se informacija o ovom događaju pojavi u javnosti potvrđuju i izjave Slađane Čanković, hrvatske advokatice koja ga zastupa.

– Ono što znam jeste da mi se nije požalio. Otkako je iza rešetaka, nije imao prigovora na zatvorske uslove ili na ponašanje drugih zatvorenika – rekla je Čankovićeva.

I drugi član advokatskog tima Tomislav Filaković kaže da nema saznaja o incidentu.

VUČIĆ: Težak rad se isplatio, rešen problem PENZIJA

– U poseti sam mu bio pre deset dana i tada je baš nahvalio tretman u zatvoru. Naravno da se nekada može desiti da neka iskrica frkne između ljudi koji provode godine u zatvoru i moguće je da su se posvađali, ali nikakvih informacija o tome nemam – poručuje osječki advokat.

Nije se žalio

Na pitanja prosleđena na mejl zatvora u Splitu nije bilo odgovora.

SNIMAK OD KOJEG ĆETE IZGUBITI DAH: 2 minuta i 50 sekundi koji dokazuju da je SRBIJA NAJLEPŠA NA SVETU (VIDEO)

– Od trenutka kada me je hrvatska policija preuzela sa aerodroma u Sidneju, pa do današnjeg dana, ne mogu reći nijednu ružnu reč za hrvatsku policju, zatvorsko osoblje, pa čak ni za hrvatske zatvorenike sa kojima sam bio u kontaktu poslednjih 27 meseci. Osim medija, političara i sudstva, odnos prema meni je korektan – napisao je Kapetan Dragan u izjavi za srpski medij na deset rukom pisanih strana pre nekoliko meseci.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Republika)