KAMERE I BUBICE: Kako je “PAO” doktor sa VMA

bolnica

Foto: Wikipedia

Bojan R., doktor specijalista radiologije i potpukovnik na Vojnomedicinskoj akademiji, koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, juče se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Pritvor mu je, kako saznajemo, određen da ne bi uticao na svedoke, ali i da ne bi ponovio krivično delo zbog kog je uhapšen.

– Suočen s dokazima koji su prikupljeni tokom pretkrivičnog postupka, on je odlučio da zasad ne iznosi svoju odbranu – kaže izvor Kurira iz istrage.

Naš sagovornik otkriva da je doktor izvesno vreme, pre nego što su mu stavljene lisice, bio pod prismotrom i da postoje audio i video zapisi kao dokazi.

– Njegov kabinet bio je pod audio i video nadzorom i kamere i mikrofoni koji su postavljeni zabeležili su sve mutne radnje – objašnjava naš sagovornik.

SRBIJA JE PLAKALA SINOĆ ZBOG NJEGA: Milan je siroče, nema za hranu ni za knjige, spavao je pored mrtvačnice, ALI NIJE PAO NIJEDAN ISPIT NA MEDICINI

Kako je Kurir pisao, lekar se sumnjiči da je pacijentima uzimao novac kako bi im što pre zakazao preglede na koje se dugo čeka. Reč je, navodno, o teško obolelim pacijentima koji su bili spremni da plate da ne čekaju na listama. Sumnja se da je doktor na taj način uzeo 1,5 miliona dinara.

HUMANOST JELENE KARLEUŠE: Evo šta je Jelena uradila, posle Milanove potresne životne priče!

– Osim na VMA, radiolog je radio i na jednoj privatnoj klinici. U nju je dolazio po potrebi i za pregled po pacijentu dobijao 10.000 dinara. Inače, na VMA je mesečno, u zavisnosti od toga da li je imao noćna dežurstva ili ne, bio plaćen od 100.000 do 160.000 dinara – otkriva naš sagovornik iz istrage.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J.S.)