KAKVO OVO “ČUDO” STIŽE U SRBIJU? Pogled na radarsku sliku deluje ZABRINJAVAJUĆE, za par sati temperatura pala 4-5 stepeni (GRAFIKON)

kisa

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Danima se najavljuje dolazak zahlađenja, velikog nevremena praćenog obilnim padavinama, olujnim vetrom, a u nekim delovima zemlje i – snegom

Hladan talas već je napravio haos u susednoj Hrvatskoj, a kako se može videti na radarskim slikama uveliko je stigao i u Srbiju,

te bi u poslepodnevnim časovima trebalo da se proširi na celu zemlju

PROČITAJTE JOŠ  TRAGEDIJA U MELENCIMA KOD ZRENJANINA: Ovo je ubijena Ivana, a evo na šta sumnja policija

Kako su najavili meteorolozi za jedan dan se očekuje količina padavina koja se prosečno zabeleži tokom celog meseca oktobra, tako da je moguće i izlivanje bujičnih reka, posebno na slivu Kolubare, kao i delovima Zapadne Morave.

U zapadnim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, a u centralnim žuti, dok će nevreme najmanje osetiti oni u istočnim krajevima.

Međutim, upravo će oni tokom sutrašnjeg dana biti najviše na udaru.”Veliki deo regiona će do sutra uveče dobiti preko 100% prosečnih padavina za ovaj mesec.

U toku noći planine preko 1.000 metara nadmorske visine mogu očekivati sneg.

vreme

Foto: Tanjug

Najjače padavine treba očekivati od danas posle podne do utorka ujutro, pa za vrlo kratko vreme može doći do naglog porasta nivoa vode u bujičnim, planinskim tokovima i ponegde može doći do kratkotrajnog izlivanja – upozorio je profesor geografije i ljubitelj meteorologije Marko Čubrilokoji je u više navrata “predvideo” nevreme i poplave u Srbiji.

Interesantno je da je temperatura u Beogradu ovog jutra u padu. Tako smo u 6.00 časova imali 15 stepeni, a u 9.00 je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda samo 11!

 

Dnevne.rs, Blic