KAJL SKOT IZAZVAO BURU U SRBIJI: Sramota je da general Vladimir Lazarević korača na čelu kolone Besmrtnog puka u Nišu

ambasador

Foto: Tanjug / Tanja Valič

BEOGRAD – “Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti”, objavio je Skat na svom Tviter nalogu.

Grad Niš je juče zvanično obeležio Dan pobede nad fašizmom maršem “Besmrtnog puka”, koji je prevodio penzionisani general Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije…

Podsetimo, haški osuđenik Vladimir Lazarević bio je na čelu kolone “Besmrtnog puka” u Nišu, a potom se i obratio okupljenima na centralnom gradskom trgu.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je 2009. osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

POTEZ KOJI ĆE UZBURKATI STRASTI U CRNOJ GORI: Vučić pokazao Milu Đukanoviću ko je gazda! (FOTO)

On je osuđen po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

Na slobodu je pušten u decembru 2015. godine, nakon dve trećine izdržane kazne.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor: N1)

1 Comment on "KAJL SKOT IZAZVAO BURU U SRBIJI: Sramota je da general Vladimir Lazarević korača na čelu kolone Besmrtnog puka u Nišu"

  1. KRITIKA KAO OD SKOTA!

    Američkog ambasadora Kajl Skot niti je pitao neko za održavanje Parade, niti ga pitao ko će učestvovati. U slobodnoj zemlji Srbiji svaki građanin može da se šeta zemljom koliko hoće do mile volje, bar tu smo slobodni. Kajl Skot skotski je pomenuo generala Lazarevića u najnegativnijem kontekstu. On nije nikakav zločinac, već je branio svoju zemlju od zločina nad Srbijom koji je učinila ambasadorova zemlja sa saveznicima. Tribunal u Hagu je sudio braniteljima protiv zločina i umesto pravi zločinci da odgovaraju, odgovaraju rodoljubi i branitelji svoje zemlje od strane nemani. Ako neće Sud da kaže istorija će reći koje stvarno zločinac, mada se znalo i tada kada su načinjeni zločinački napadi nad jedne miroljubive zemlje. Veće krivice za događaje u zločinačkom napadu na Srbiju 1999. godine ima Monika Levinski od srpskih generala pa i od Lazarevića, a o Klintonu i da ne pričamo. Bolje mu je da vrati one tri milione evra Srbiji, koje mu je nepromišljeno “dao” naš političar. Predlažem vlastima da Skota proglase za personu non grata, jer je idiotski ponizio gostoprimstvo koje mu se pruža.

Comments are closed.