KAD IDE NA KOSOVO? Ana Brnabić o odlasku u južnu srpsku pokrajinu

premijerka

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je danas da bi volela da poseti Kosovo i Metohiju, ali da ovog trenutka topitanje ne otvara zbog intersa regionalnog mira i stabilnosti, jer su prištinske vlasti ranije zabranile ulazak u južnu srpsku pokrajinu.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, kada će kao premijerka posetiti KiM i da li oseća potrebu da ode u južnu pokrajinu, rekla da veruje da je novinarka koja je postavila to pitanje, informisana da je njoj, kao premijerki, ranije zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Predsednica vlade je rekla da ima veliku želju da ode, ali ako bi to učinila, kaže, mogla bi da izazove dodatne tenzije.

Zato, kaže, u interesu regionalne stabilnosti i mira neće ići na KiM, konstatujući da Evropa na zabranu njenog ulaska na Kosovo od prištinskih vlasti nije reagovala i upitala da li su to onda vrednosti sa kojima se Evropa slaže.

BOGAT ULOV CARINIKA NA GRADINI: Otvorili kofere jedne petočlane porodice iz Francuske, pa pronašli gomilu para

Na pitanje šta je urađeno da se ispune zahtevi iz izveštaja Grupe država protiv korupcije GRECO, Brnabić je rekla da je vlada dosta uradila po tom pitanju, da nije urađeno sve, ali da se radi na ispunjavanju primedbi iz izvestaja.

Dodala je da je zamerano vlasti da kada je FATF stavio Srbiju na “sivu listu”, da se niko od “istraživačkih medija nije bavio”, time za koliko je moguće da se ispune ti zahtevi.

BRUKA NA NOVOM BEOGRADU: Smrdljiva DEPONIJA i izvor ZARAZE u blizini vrtića! Stranci je ČISTE, a ĐUBRETARI okreću glavu

A prema njenim rečima, sve je urađeno u rekordnom roku.

Takođe, dodala je Brnabić, i u slučaju GRECO izveštaja, radi se na ispunjavanju svih uslova.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs