KAD AMERIKANAC NAJAVI FINALE: Kad mislite da su Srbi gotovi, oni…

kosarka

Izvor: Tanjug/AP, /Lefteris Pitarakis

Širom planete sa nestrpljenjem se iščekuje veliko finale Evrobasketa, u kome se od 20.30 ove nedelje sastaju reprezentacije Srbije i Slovenije. Pored reakcija iz ove dve države, prilično zanimljivih ima i kada je reč o strancima.

Tako se na jednom od najpopularnijih košarkaških foruma, pored ostalih učesnika oglasio i jedan američki ljubitelj igre pod obručima. Na prilično originalan način, ovako je najavio okršaj za zlato:

“Ova reprezentacija Srbije je, zapravo, sastavljena od rezervnih delova, tu su momci sa kraja klupe za rezerve i – Bogdanović. Slovenija je, sa druge strane, trenutno u situaciji koja se dešava jednom u životu, zvezde su joj se tako poklopile da imaju sposobne glavne igrače i dobrog trenera. Ovo je “sad ili nikad” za njih, neće im se ovo ponoviti.

[adsenseyu5]

Ipak, kladim se na Srbiju, jer sam ovakav scenario video previše puta da bih na tome pao ponovo: taman pomislite da su mrtvi, a oni izvuku nekog lika za kog nikada niste čuli, i to sa samog kraja klupe za rezerve, on pritom izgleda identično kao momak koga menja, neobrijan, frizura od tri dolara, prezime na “-ić”. I, onda vas prosto, u košarkaškom smislu, ‘ubije’. A onda nikada više ne čujete za njega, jer je on rođen i odrastao samo sa jednim ciljem u životu, da vas (u košarci) ‘ubije’. Posle toga implodira. Ili ode da gaji jabuke kao Miličić :)”.

Naravno, naše košarkaške uspehe nikada nisu gradili “anonimusi”, već su legende upravo nastajale u velikim utakmicama. Došli bi, možda nepoznati široj javnosti, do meča za pamćenje, a onda bi se predstavili svetu tako – da ih svet upamti za sva vremena.

ĐORĐEVIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU SLOVENCIMA: “Zovemo se kako se zovemo, imamo naše oružje, kome je drago neka dođe u bitku”

Tako to ide sa našom košarkom. Uostalom, autor pomenute kratke najave je nešto kasnije, u diskusiji, dopisao: “Da se razumemo, ovi momci su ‘rezervni delovi’ samo po srpskim standardima. Oni bi verovatno svi bili starteri u drugim reprezentacijama, ali ne bi ni bili u ekipi Srbije da su Teo & Jokić bili dostupni”.

NAJAVLJENA NOVA HAPŠENJA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Zoran imao pomagače?

Bili bi. Sve je to – košarkaška Srbija. Nije tu toliko bitno ono “-ić”, mnogo je bitnije košarkaško vaspitanje. Jabuke tu dođu samo kao užina. Pred novi trening.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Darko Nikolić,Blic.rs)

[adsenseyu2]