JOVANOVIĆ PODRŽAO VUČIĆEVE STAVOVE: Potreban trajan kompromis s Albancima

političar

Foto: Tanjug

Predsednik Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je da pravljenje Koalicije za mir najmanje ima veze sa njegovom ličnom budućnošću i budućnošću LDP-a, ali ističe da ne želi da ćuti kada se kao alternativa dogovoru pominju reciklirane, propale ideje Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice, i na taj način traži politička perspektiva.

Čedomir Jovanović smatra da naredni meseci donose finiš razgovora Beograda i Prišitne, a da nama treba mir i pomirenje sa onima od kojih presudno zavisi naša budućnost – trajni kompromis sa kosovskim Albancima, saopštio je LDP.

“Jasno je da naredni meseci donose finiš razgovora Beograda i Prištine, a posebno se puno očekuje od razgovora najavljenog za septembar između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. Kada kažem ‘očekuje’, mislim da će posle tih stvari dalji tok rešavanja kosovske krize dobiti svoje ubrzanje i niko od nas nema prava da statira u nečemu što će presudno odrediti budućnost naše dece”, naveo je Jovanović, saopštio je LDP.

SAMOHRANI OTAC TROJE DECE UMESTO PLAFONA IMA ŠATORSKO KRILO:Borio se na Kosovu, a sada u njegovoj kući miriše samo trulež i bolest (FOTO)

Istakao je i da Koalicija za mir, koju najavljuje, nije predizborni projekat, niti razmišlja o narednim parlamentarnim izborima.

“Oni koji samo o tome danas razmišljaju, skupljaju se po kolonama i kandiduju program koji ne znam da li bi i Koštunica mogao da potpiše”, ocenio je Jovanović.

“Za to niko neće glasati, jer kada pričate o zamrznutom konfliktku, vi, u stvari, imate u glavi samo dolazak na vlast, žrtvujući time sve što eventualno može da se postigne.”, ukazao je Jovanović.

Kaže i da ga nema u Savezu za Srbiju i da ne zna šta bi radio tamo dok su, kako kaže, za stolom Stamatović, Boško Obradović, Slaviša Ristić i Vuk Jeremić, “objašnjavajući nam da je čuvanje rezolucije 1244, Ustava koji su pokrali zajedno sa Koštunicom, Šešeljem, Nikolićem i Dačićem, zamrznuti konflikt i ruska čizma naša budućnost, dok su svi ostali izdajnici, uključujući i mene”.

Jovanović ističe da ne može da bude u njihovim savezima, koalicijama, kohabitacijima jer smatra da ovoj zemlji ne treba ništa od onoga što joj oni nude, i pošto je za razliku od njihove politike ono što su on i LDP govorili potvrdilo vreme.

ZEMLJOTRES NA POLITIČKOJ SCENI SRBIJE: Toma Nikolić osniva novu stranku!

“Nemam šta da radim sa onima kojima je u redu prebijanje članova LDP-a u Hrtkovcima, kriminalizacija Zorana Đinđića i glorifikacija zločinačkog udruženja…”, kaže Jovanović.

Ističe da nama treba mir i pomirenje sa onima od kojih presudno zavisi naša budućnost – trajni kompromis sa kosovskim Albancima, kao i ubrzanje evropske politike, čvršće savezništvo sa zemljama Zapadne Evrope i, kako kaže, ulazak u NATO savez.

„SRBIJA ODIGRALA JEDNU OD NAJPRLJAVIJIH UTAKMICA“: Ovako su hrvatski mediji ispratili trijumf „delfina“ nad „barakudama“ (INFO)

“Potrebna nam je strategija koja prati interese ovog društva, jer se preko sudbina običnih ljudi prelamaju sve naše zablude iz prošlosti i dolaze na naplatu, a to ovoga puta može biti fatalno”, upozorava Jovanović.

(Dnevne.rs/Izvor: tanjug)