Još dve osobe u Srbiji obolele od koronavirusa

VEST

Dnevne.rs

Četiri slučaja pozitivna na korona virus COVID-19 u Republici Srbiji.

Od juče su potvrđena još dva slučaja zaraženih kroonavirusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene koronavirusom. Nije poznato u kojim gradovima su potvrđena dva nova slučaja obolevanja.

Juče je potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina koji radi na Novom Beogradu.  Zaposlen je u lokalnom predstavništu i drugi je biznismen u Srbiji koji je zaražen virusom koji hara celim svetom.

Kineski državljanin smešten je u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

Bivši predsednik Islanda: Dozvolili smo da banke propadnu i sad smo među najuspješnijim državama Evrope

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 10.03.2020. godine testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi korona virus.

Jedine referentne ustanove za testiranje na Kovid-19 su Institut “Torlak” i Klinika za infektivne i tropske bolesti, a analize su za sve građane besplatne.

U Republici Srbiji 6. marta 2020. godine, potvrđen je prvi slučaj Kovid-19. Na sajtu Ministarstva zdravlja kao i na sajtu covid19.rs svakodnevno će se u 8 i u 18 časova objavljivati najnovije informacije u vezi sa korona virusom u Srbiji.

LEGLO ZARAZE: Ovaj predmet prenosi bacile koronavirusa neverovatnom brzinom

Virus se najpre pojavio u Vuhanu, u kineskoj provinciji Hubej 7. decembra 2019. godine. Tokom januara i februara zaraza se proširila i na Evropu i na zemlje u našem okruženju. Koronavirus nije nepoznanica u medicini, a svet se sa ovakvim oboljenjima suočavao i ranije, ali naučnike i lekare posebno zabrinjava povećana stopa smrtnosti izazvana ovim virusom.

   

(Dnevne.rs/Srbija Danas)