JEZIVO: Umrlo još jedno dete, devojčica (9) preminula u vršačkoj Opštoj bolnici (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Devojčica od devet godina preminula je u nedelju u vršačkoj bolnici, a kako je ovo druga smrt deteta u vrlo kratkom periodu oglasili su se iz Opšte bolnice Vršac zvaničnim saopštenjem.

“Dete ženskog pola staro devet godina upućeno iz Doma zdravlja Bela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko lečenje zbog povraćanja i povišene telesne temperature.

Primljeno je odmah na hospitalno lečenje 23.09.2018 u 01:15h. Odmah po prijemu urađena laboratorijska dijagnostika i sprovedene mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda dana 23.09.2018. u 13.45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta”, piše u saopštenju na sajtu vršačke bolnice.

Odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad lečenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija. O svemu obavešten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstvo zdravlja.

“Dana 24.09.2018. godine u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac drugo dete muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova gde je bezbedno stiglo”, kažu iz bočnice.

SRAVIČNA TRAGEDIJA POZNATE TENISERKE: Muž ubio njihovo dvoje dece na spavanju, policajci zatekli JEZIV PRIZOR (FOTO)

U ponedeljak, 25. septembra, u prepodnevnim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac treće dete muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba. “Dečak je pregledan od strane pedijatra, anesteziologa i infektologa.

Zbog slične kliničke slike nejasne etiologije upućeno je, uz odgovarajuću medicinsku pratnju i anestetičara, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova radi dalje dijagnostike i praćenja”, navodi se u saopštenju.

Uskoro opširnije…

(Dnevne.rs/Blic) /Izvor: vrsac.mojkraj.rs)