JEZIVO: Goreli kamion i auto posle sudara, jedna osoba stradala, druga kritično sa teškim opekotinama

zapaljen
U saobraćajnom udesu, koji se dogodio jutros oko 06.20 časova na Kružnom putu na Voždovcu u smeru ka Resniku, jedna osoba je stradala, a jedna je teško povređena. Kako “Blic” saznaje, lekari se bore za život drugog vozača auta, koji ima teške opekotine po glavi i leđima.

Veliki broj vatrogasnih kola na licu mesta

– Muškarac Z. J (51) zadobio je teže opekotine. Prvo je prevezen u Institut za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečansku ulicu, a zatim zbog lošijeg stanja na VMA – rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Kako “Blic” saznaje on ima opekotine po glavi i leđina, a ukupna površina opekotina je 27% tela.On je vitalno ugrožen, a observacija je u toku.

[adsenseyu1]

Drugi muškarac koji je takođe bio u autu nažalost nije preživeo. Telo muškarca oko 30 godina pronađeno je ugljenisano u autu. Automobil je u potpunosti izgoreo

Uviđaj je u toku, a saobraćaj je zaustavljen u obe trake, tako da je velika gužva na tom delu puta.  Kako saznajemo, prilikom sudara, auto se zapalio i u potpunosti izgoreo, dok je kamion samo delimično oštećen.

Veliki zastoj na delu puta gde se desila nezgoda

Očevidci kažu da su čuli veliki prasak, i da su u prvom trenutku mislili da se kamion zapalio.

[adsenseyu1]

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije policijski službenici Žandarmerije Nikola Petrović, Ljubiša Đorđević i Dalibor Simić, prilikom dolaska na posao, oko 6.30 sati uočili su zapaljen “Reno” na putu koji se sudario sa kamionom.

Policjaci su odmah pritekli u pomoć povređenim osobama i uspeli da spasu jednog od vozača “Renoa”.

Oba vozila se nalaze u istoj traci, tako da nije bilo preticanja. Automobil marke “reno” u potpunosti je izgoreo, i skoro da je podleteo pod kamion, javlja reporter “Blica” sa lica mesta.

Macura je objasnila da su se, prema dosadašnjim saznanjima, sudarili automobil i kamion i da se posle neseće zapalio automobil.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 86 intervencija od kojih osam na javnim mestima, a za protekla 24 sata 229 intervencija od kojih 53 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje voća, pet obroka u toku dana, šetnje, odmor i oprez u saobraćaju.

(blic)