JEZIVE PRETNJE ALBANACA: “Od Srba ćemo napraviti SUDŽUK!”

Kosovo

Foto: fejsbuk

U istom danu kada su odlučili da uz dozvolu SAD formiraju vojsku takozvane republike Kosovo, poslanik partije NISMA (predsednik Fatmir Ljimaj, glavni pregovarač Prištine za dijalog u Briselu) otkrio je šta će biti primarni zadatak oružanih sila Prištine.

U istom danu kada su odlučili da uz dozvolu SAD formiraju vojsku takozvane republike Kosovo, poslanik partije NISMA (predsednik Fatmir Ljimaj, glavni pregovarač Prištine za dijalog u Briselu) otkrio je šta će biti primarni zadatak oružanih sila Prištine.

– Vi ste ubili nas 14.000, mi smo ubili vas 1.400, nismo mogli više, ali bismo od vas napravili sudžuk – zapretio je Miljaim Zeka.

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste je prokomentarisao najnoviju pretnju:

KAKO JE POLA SRBIJE ZA 5 MINUTA PROMENILO MIŠLJENJE? Posle incidenta iz Doma zdravlja u Kragujevcu sručilo se drvlje i kamenje na lekare, a onda preokret..

– Što se tiče te skandalozne izjave, kako ostati pribran i odgovoriti na kulturan način na tako nešto. Ovo je samo još jedna poruka kako je težak život Srba na KiM. Kad albanski predstavnici unutar institucija poručuju da će od Srba da naprave sudžuk, onda stavljaju jasno do znanja da formiranjem takozvane kosovske vojske žele da naprave mašinu za pravljenja sudžuka. Najviše zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, i na protivpravni pokušaj formiranja vojske i na ovakve šovinističke izjave predstavnika kosovskih Albanaca.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi sud za zločine OVK morao da se pozabavi izjavom albanskog poslanika.

– I sa srpske strane je bilo zločina, ali smo mi procesuirali, a gospodin sada direktno priznaje da je upleten u ubistvo 1.400 Srba, mada je ta brojka daleko veća. Ovo je poruka međunarodnoj zajednici da mora da kazni zločince iz redova OVK, inače će ostvariti svoje pretnje i nastaviti sa ubijanjem.

S druge strane, vojni analitičar Vlade Radulović smatra da su promene u ovom trenutku „kozmetičke“ i da ostaje da se vidi kakav će biti stav Kfora po tom pitanju.

PRETE OBRUŠAVANJEM AMERIKE NA NAS! ”Ko neće podelu Kosova i Metohije – zažaliće”

– Vrlo je upitno da li bi patrolirali adminstrativnom linijom. Morali bi da dobiju dozvolu od Kfora za bilo kakvu patrolu i pitanje je onda kakva bi bila reakcija Srbije ako bi se pojavili na severu Kosmeta. To što su oni promenili naziv ovom trenutku, to su samo kozmetičke promene. Na dugoročnom planu idu na to da povećaju broj ljudstva, ali i da pređu sa lakog na teško naoružanje, da probaju da idu s tenkovima i borbenim vozilima. Najbitnije je pitanje kako će se Kfor postaviti, jer ovo za nas nije prihvatljivo i svakako će doprineti otežavanju bilo kakvog dijaloga – navodi Radulović i dodaje da Priština nema para u budžetu za opremanje vojske, tako da će zavisiti od donacija sa strane.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com/Alo)