JEZIVA SMRT NA AUTO-PUTU: Živorad pao na asfalt, valjak prešao preko njega! (INFO)

Živorad J. (60) iz Beograda poginuo kad je preko njega prešla građevinska mašina koju je vozio Nenad M. (33), radnik firme „Strabag“

BEOGRAD – Živorad J. (60) poginuo je juče na auto-putu Beograd-Niš kod isključenja za Mladenovackad ga je pregazio valjak koji je radio na popravci kolovoza! Nesrećni čovek preminuo je na licu mesta od teških povreda, jer mu je valjak zahvatio noge i prešao preko njega.

Tragedija se dogodila juče oko 12.50 časova, kad je Živorad, kome se pokvario automobil, stao u brzu traku koja se rekonstruiše.

Prokuvala mu kola

– Na tom delu auto-puta zbog radova je za vozila otvorena samo zaustavna traka. Živoradu J. „prokuvala“ je „opel korsa“, pa je skrenuo u brzu traku, u kojoj se izvode radovi. Izašao je iz automobila kako bi pokušao da popravi auto i otvorio je haubu – priča izvor Kurira iz istrage.

[adsenseyu5]

Prema rečima našeg sagovornika, u tom trenutku naišao je valjak, kojim je upravljao Nenad M. (33), radnik preduzeća „Strabag“.
– Vozač je išao u rikverc i nije primetio da je u traci auto-puta, koja je zatvorena za saobraćaj, parkiran automobil. Nažalost, nije video ni vozača „opel korse“. Odjednom je udario čoveka, Živorad J. pao je na asfalt, a valjak je potom prešao preko njega – kaže izvor Kurira.

Kad su radnici videli šta se dogodilo, odmah su pritrčali u pomoć vozaču automobila.
– Nesrećni čovek ležao je na stomaku. Ispod njega je bilo dosta krvi. Radnici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Spasa mu nije bilo – kaže naš sagovornik.

Na lice mesta ubrzo su stigle i policijske patrole, kao i direktor projekta koji je zadužen za radove na toj deonici.

Ni kriv ni dužan

– Velika tragedija! Jadan čovek, nastradao je ni kriv ni dužan! Verovatno nije očekivao da će naići valjak, gledao je ispod haube i nije primetio kad mu se mašina približila. Ne bih osuđivala ni mladića koji je vozio valjak. I on je u šoku, ne zna šta ga je zadesilo. Trenutak nepažnje doveo je do tragedije, ali ko bi i pomislio da se neko zaustavio u trakama koje su zatvorene za saobraćaj – ispričao je jedan od očevidaca.

Radnici, koji su zajedno s Nenadom M. juče bili angažovani na rekonstrukciji ovog dela auto-puta, kao i direktorka projekta juče nisu želeli da daju izjave za medije. Kolege Nenada M. okupile su se pored jedne mašine i sedele u neverici, ne skrivajući suze u očima.

[adsenseyu1]

(Kurir)