JEZIV ZLOCIN U NIŠU: UBICA ZVONIO OD VRATA DO VRATA, PA UBIO BAKU KOJA MU JE OTVORILA (INFO)

policajac

Foto: Ilustracija /Tanjug/Jaroslav Pap

– Mogao je da ubije bilo koga od nas. Zvonio je i nama na vrata. Zapravo, išao je od prizemlja i svima zvonio. Većina nije otvorila vrata dok nije došao do komšinice Ružice, koja je čula zvono – rekla je komšinica iz ulaza

Bivši robijaš I. U. (32) ubio je juče u Nišu Ružicu T. (83) u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića. On je brzo nakon toga uhapšen na osnovu opisa stanara koji su ga pre zločina videli kako se šunja po komšiluku.

Sumnja se da je ubica zapazio žrtvu u pošti kada je uzimala penziju a zatim je pratio sve do kuće.

– Verovatno je planirao da je napadne usput, ali nije imao priliku. Pratio ju je do zgrade, a onda je planirao kako će da je opljačka. Na dan zločina ušao je u zgradu i zvonio od vrata do vrata. Kad mu je nesrećna Ružica otvorila, najverovatnije ju je odmah napao. Pretukao je do smrti, a ne zna se da li je koristio neko oruđe. Onda je izvršio premetačinu i pobegao. Sin žrtve je sve vreme bio u stanu, moguće da je ubica pobegao kada ga je video kako spava. Verovatno nije znao da je i on tu, Nažalost, sin ništa nije čuo, jer je bio mnogo umoran – rekao je izvor blizak istrazi.

– Mogao je da ubije bilo koga od nas. Zvonio je i nama na vrata. Zapravo, išao je od prizemlja i svima zvonio. Većina nije otvorila vrata dok nije došao do komšinice Ružice, koja je čula zvono – rekla je komšinica iz ulaza.

I. U. uhapšen je na autobuskoj stanici u Aleksincu, kada se spremao da otputuje kod sestre u Požarevac. Njegov dosije je pun krivičnih dela, a tokom ove godine izašao je s odsluženja kazne.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)