JAKA OLUJA Ciklon sa Jadrana stiže u Srbiju! U Sloveniju je doneo sneg, Dalmaciju potopio, pijavice kao iz filmova pustoše obale! (VIDEO)

nevreme

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Obilne padavine praćene grmljavinom pogodile su u poslepodnevnim časovima veći deo Jadrana, a najgore je bilo u srednjoj Dalmaciji, prenose hrvatski mediji.

Čiovo i Trogir su imali obilne pljuskove u kojima je mestimično bilo i bujice. Poplavilo je podnožje kule Kamerlengo, pa su morali intervenisati vatrogasci u Trogiru, piše Dalmacija Danas.

Na više mesta na obali pojavile su se pijavice. Velika pijavica razvila se u Podstrani, nedaleko od hotela Lav.

Osim toga, pijavice su zabeležene i kod Orebića kao i na Visu, prenosi Index.hr.

U celoj Hrvatskoj na snazi je više upozorenja. Dok je za kopnenu Hrvatsku na snazi žuti alarm zbog moguće obilne kiše, na Jadranu je na snazi narandžasti alarm – kako zbog orkanskog vetra, tako i zbog moguće obilne kiše i jake grmljavine.

Ciklon koji dolazi sa Jadrana doneće zahlađenje u celom regionu, a u Srbiji će prvo pogoditi severoozapad zemlje, i to u nedelju uveče.

Na sajtu RHMZ stoji upozorenje da se tokom 26/27. avgusta očekuju kratkotrajni nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima na slivovima Mlave, Resave, Lepenice, Belice i Crnice sa mogućnošću manjih lokalnih izlivanja.

Na celom toku Dunava kroz našu zemlju i na Savi kod Beograda vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivo.

Dok nevreme hara Hrvatskom, u Sloveniji se zabeleo danas popodne Triglav.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug/N. S. )