IZOLACIJA PRIŠTINE: Do kraja godine još ŠEST ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE lažne države?!

Srbija

Foto-ilustracija: Telegraf, Printskrin: Google Maps

Čist dokaz da mudra politika predsednika Aleksandra Vučića i državnog vrha nastavlja da daje sjajne rezultate je niz diplomatskih pobeda koje su tek pred nama.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je saopštio da će priznanje tzv. Kosova povući još jedna, 14. po redu zemlja.

Ovaj pozitivni trend će se nastaviti, a Dačić je otkrio i da će do Nove godine najmanje još šest država da povuče svoju odluku o priznanju!

– Lista zemalja koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova se topi i topiće se još. To su te klimatske promene o kojima svi pričaju – rekao je u šali, pa dodao:

– Za dan-dva se nadam da ću moći da saopštim i 14. zemlju koja je povukla priznanje, ali ne mogu da kažem o kojoj državi je reč zbog Prištine. Priština sada ne zna koga da zove, a čim nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje i to će biti vrlo brzo – kaže Dačić.

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI: Uhapšen muškarac zbog OBJAVLJIVANJA UMRLICE predsedniku Srbije

Tako će do kraja godine manje od polovine članova UN priznavati (tzv.) Kosovo kao nezavisnu državu, što će onemogućiti Prištini da uće u organizacije poput Interpola i Uneska.

– Do kraja godine će još najmanje šest država povući priznanje. To je važno zato što oni kažu da je sve gotovo, da ih je priznalo 116 zemalja. E, važno je da mi pokažemo da nije gotovo i da moraju da pregovaraju sa Srbijom. Da bi se postigli rezultati, mora se biti posvećen u negovanju dobrih odnosa sa tim zemljama – kaže Dačić.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir..rs)