Izmene u Zakonu o bezbednosti u saobraćaju: Ublažavaju se kazne za PREKORAČENJE BRZINE i ukidaju KAZNENI POENI (INFO)

patrola

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Vozači koji voze između 70 i 80 na sat u naselju više neće dobijati nijedan negativni poen niti ostajati bez dozvole, već će za kaznu morati da plate 10.000 dinara, odnosno 5.000 ako plate u roku od osam dana.

Ova novina Nacrta zakona o bezbednosti u saobraćaju bi trebalo da bude usvojen do kraja godine. To praktično znači da će vozači u naselju moći da voze i do 30 kilometara na čas više od dozvoljene brzine koja je sada 50 km/h, a da pritom prođu samo sa novčanom kaznom.

[adsenseyu5]

Prema sadašnjem zakonu prekoračenje brzine od 21 do 50 kilometara na sat u naselju predviđena je novčana kazna od 6.000 do 20.000, četiri kaznena poena i zabrana upravljanja vozilom najmanje mesec dana.

PORODICA ANGAŽOVALA PRIVATNE DETEKTIVE: Barbara Vitez je živa, i viđena u Mađarskoj?

Izmenom i dopunom zakona uvela bi se novčana kazna od 10.000 dinara za prekoračenje brzine od 21 do 30 kilometara na čas u naselju što bi značilo da će policija biti mnogo blaža prema većini neodgovornih vozača.

– Nauka je dokazala da prilikom sudara pri brzini od 80 km/h nema preživelih pešaka, pri brzini 50km/h, koliko je kod nas ograničenje gine 40 odsto pešaka.

[adsenseyu1]

zato je u Japanu ograničenje 40, u Parizu 30 kilometara na sat, jer sa životom pešaka ne bi smelo da bude kompromisa – rekao je profesor na Saobraćajnom fakultetu Miloš Vujanić.

ISMEJALA SVOJ DOLAZAK U BEOGRAD, PRITOM UZELA OGROMAN NOVAC: Evo šta je Naomi Kembel rekla o Srbima!

Jedan od zanimljivih predloga dopune zakona jeste da motociklisti mogu da koriste žutu traku, to je svetska strategija bezbednosti saobraćaja jer  procena da će vozači dvotočkaša na taj način biti mnogo sigurniji.

VEĆE PLATE I PENZIJE OD 1. JANUARA: Penzionerima 5 odsto više na čekovima, a evo koliko će dobiti zaposleni (INFO)

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu4]