IZGUBIO STRPLJENJE: NOVAK ĐOKOVIĆ GRMEO NA BEZOBRAZNE BRITANSKE NOVINARE

Boris-Beker

Foto: Reuters

Posle izuzetne partije i preokreta protiv Dominika Tima u prvom meču završnog Mastersa u Londonu (6:7, 6:0, 6:2), Novak Đoković je u razgovoru sa medijima izgubio strpljenje zbog pitanja.

Strani mediji su se dotakli detalja iz prvog seta, koji je Novak izgubio posle velike borbe u taj-brejku u 12:10. U jednom momentu je iz besa udario lopticom u pravcu svoje lože, a završila je u publici. Sudija Karlos Bernardes ga je zbog toga opomenuo.

[adsenseyu5]

Novinari su taj detalj iskoristili da podsete Novaka da mu to nije prvi put, pošto je slična situacija bila i na meču sa Tomašom Berdihom na Rolan Garosu. Tada je Novak bacio reket u pravcu linijskog sudije, i da ga je pogodio, bio bi diskvalifikovan.

Vi ljudi ste neverovatni – započeo je Đoković svoj odgovor na nekarakterističan način i nastavio:

– Zato što se uvek hvatate za ovakve stvari. Jel ja stalno to radim? Zašto me onda ne suspenduju? Blizu sam da budem? Još nisam suspendovan, znači ako nisam blizu, onda nisam blizu – rekao je Novak, pre nego što je prešao na sarkazam:

Moglo je da bude ozbiljno, da. Mogao je i sneg da padne u “O2 areni” isto tako, pa nije. Ja sam jedini igrač koji pokazuje svoje frustracije na terenu, to hoćete da kažete? To stvarno nije moj problem, i nije prvi put da sam to uradio.

[adsenseyu4]

Naravno da sam bio frustriran kada sam morao da se vratim i da spasim šest-sedam set lopti, a nisam uspeo da osvojim prvi set.

Sa druge strane, mislim da sam uspeo da sredim sebe i da se fokusiram na ono što je sledilo – završio je Đoković.

Najbolji srpski teniser meč drugog kola igra u utorak.

(Dnevne.rs / Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]