IZGOVORILA JE DVE REČENICE I NESTALA! Pronašli smo kamenoresca koji je Zorici UKLESAO 2046. KAO GODINU SMRTI

spomenik

Foto: Privatna Arhiva, Glas Šumadije – Elizabeta Jovanović

Baka mi je rekla: Rešila sam da živim 100 godina, ukucaj tu godinu, kaže Jovan Mladenović o Zorici Miletić (73), koja je mrtva ležala tri godine u svom stanu.

Baka Zorica mi je tražila da pored godine smrti njenog brata na zajedničkom spomeniku uklešem pored njenog imena i godinu njene smrti – 2046.

Rekla mi je: „Rešila sam da živim 100 godina. Je l’ imaš ti možda nešto protiv toga? Uslišio sam njenu molbu i više je nikada nisam video.“

Ovako za Kurir priča Jovan Mladenović, kamenorezac iz Kragujevca, o susretu na lokalnom groblju sa Zoricom Miletić (73), koja je nestala pre tri godine, a u sredu po podne pronađena mrtva u svom stanu u Ulici kneza Miloša 23 u ovom gradu.

OVO NIJE JEDINI SLUČAJ! Misterija broja 2046 na spomeniku Zorice koja je pronađena mrtva – zašto je baš ta godina bila uklesana?

Kako saznajemo, Zorica, inače nekadašnja modna dizajnerka, preminula je najverovatnije prirodnom smrću. Nakon pisanja medija proteklih dana da je Zorica nestala, a da je na njenom grobu unapred upisana godina smrti, policija je prekjuče provalila u stan i pronašla mumificiran leš.

– Stan na šestom spratu bio je zaključan iznutra ključem, ali i lancem, a da nije niko mogao na drugi način da izađe iz njega, jasno je jer su prozori bili dobro zatvoreni. Stan je bio uredan, nije bilo nikakvih tragova premetačine, niti nasilja, a njeni ostaci, očuvani, pronađeni su na krevetu – priča naš izvor.Kako kaže njena komšinica s kojom se družila Nadežda Todorović, Zorica je viđena pre tri godine, kada su zajedno pričale ispred solitera.

nestala

Foto: Telegraf

– Primetile smo da Zorica ne podiže poštu od aprila 2016. godine, sanduče je bilo puno raznih računa. Ali niko nije reagovao, mada smo prijavili slučaj policiji – kaže Nadežda Todorović.

Upravnik solitera Zoran Savić kaže da niko nije mogao da pretpostavi da je ona bila tu toliko dugo mrtva.

– Kada su u stan ušli policajci, mrtvozornik i ja kao svedok, ništa se nije osećalo. Žena je ležala na krevetu, pokrivena ćebetom. Koža joj je bila očuvana, kosa, prosto kao da je mumificirana. Stručnjaci koji se razumeju u ovakve fenomene kažu da je to moguće, jer su prozori bili dobro zatvoreni, nije bilo vazduha u stanu, a radilo je sve vreme parno grejanje. To je sve verovatno dovelo do posebne klime u kojoj je telo ostalo tako očuvano – kaže Savić.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir / D. I.)