IZETBEGOVIĆ NAPAO VUČIĆA! Udario na PREDSEDNIKA SRBIJE zbog Dodika

Bakir

Foto: Rojters

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, ali da ne pominje njen suverenitet i ničim se ne ogradjuje od sve otvorenijih separatističkih izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Izetbegović je to rekao na svečanoj sednici Glavnog odbora SDA, povodom 29 godina od osnivanja stranke, navodeći da su Vučić i Dodik često “zajedno, nasmejani i zagrljeni”, preneo je sarajevski portal Kliks.

“Čemu onda verovati – verbalnoj podršci teritorijalnom integritetu BiH, ili neverbalnoj i konkretnoj podršci čoveku koji taj integritet svakodnevno dovodi u pitanje”, kazao je lider SDA.

On je ocenio da se Republika Srpska “militarizuje, mimo Ustava i zakona”, navodeći da uvodi rezervni sastav policije, nabavlja vojne puške za policiju, pravi vežbe zajedno sa policijom Srbije, pri čemu se prelazi državna granica.

GODIŠNJA ZARADA JE OKO 60.000 EVRA PO HEKTARU: Ljubiša iz Niša izlečio se od raka i otad gaji ove bobice (VIDEO)

Izetbegović je dodao i da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin daje izjave kako “Republika Srpska nema vojsku, ali ima srpski narod”, kao i da Dodik crta neke nove karte Balkana, Republiku Srpsku naziva “Zapadnom Srbijom” i ne odustaje od “glorifikovanja (Radovana) Karadžića i drugih presudjenih ratnih zločinaca”.

“Ne sankcioniše četnike, koji pevaju pesme o tome kako će ponovo teći krvava Drina, prave četničke parkove po Republici Srpskoj, podižu spomenike Draži Mihailoviću”, rekao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, Dodik se od socijaldemokrate pretvorio u agresivnog nacionalistu, navodeći da već deceniju opstruiše vitalno važne procese za zemlju i njene gradjane, poput procesa pomirenja, integraciju u EU, integraciju u NATO.

JEDNA OD NAJBRUTALNIJIH TRAGEDIJA TOKOM NATO BOMBARDOVANJA: Branislava je u jednoj noći izgubila dvoje dece i muža, a SUROVA ISTINA sačekala ju je kada se probudila iz kome

“Postavlja se neizbežno pitanje – Gde su granice Dodikovih igara? Hoće li Dodik jednoga dana preći sa reči na dela, i zaista pokušati da dovrši ono što je Karadžić počeo pre 27 godina? I šta treba da bude naš odgovor na sve to?”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o Rusiji, on je rekao da je ona sve prisutnija u regionu i da sve pristrasnije staje na stranu Srba u Srbiji i BiH, ali i da SAD, uprkos politici koju vodi predsednik Donald Tramp, ne odustaje od uticaja na Balkanu.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)